SPORTURI  »  CICLISM  »  GROUPAMA-FDJ

Un nume important din sport crede că Djokovic ar trebui suspendat: „Există substanțe dopante care ies din sistem, cât refuză el”

Novak Djokovic
Novak Djokovic

Articol de - Publicat duminica, 26 noiembrie 2023 17:54 / Actualizat duminica, 26 noiembrie 2023 19:40

Fostul ciclist francez Marc Madiot, în prezent şeful echipei de ciclism Groupama-FDJ și una dintre marile voci antidoping, consideră că Novak Djokovic ar trebui suspendat după ce a refuzat - regulamentar - să se supună unui control antidoping la Cupa Davis.

„În gama de produse dopante, există produse care pot fi detectate pe o perioadă extrem de limitată de timp. Dacă nu se efectuează un test înainte de începerea competiţiei, timpul din competiţie permite eliminarea urmelor de produs dopant. 

Detectarea este posibilă pentru un timp limitat în raport cu aportul. Acesta este motivul pentru care a fost introdusă testarea înainte de competiţie. Este suprarealist să fii avertizat! Nu mai este un test neanunţat", a spus Madiot.

ITIA, agenția care a suspendat-o pe Halep, nu rămâne datoare în conflictul cu Djokovic » Comunicatul emis astăzi
ANTIDOPING
ITIA, agenția care a suspendat-o pe Halep, nu rămâne datoare în conflictul cu Djokovic » Comunicatul emis astăzi

Marc Madiot: „În ciclism, eşti testat, iar dacă refuzi, eşti testat pozitiv. Dacă eşti testat pozitiv, eşti sancţionat”

Pentru managerul Groupama-FDJ, ITF nu face decât să aplice regulamentul antidoping, ceea ce înseamnă că Novak Djokovic trebuie sancţionat. 

„Avem dreptul de a testa înainte şi după o competiţie. El a refuzat testul înainte de competiţie. Dacă organizaţia antidoping îşi face treaba, Djokovic ar trebui suspendat. El a refuzat un test înainte de competiţie şi apoi a făcut un test după competiţie. 

În ciclism, eşti testat, iar dacă refuzi, eşti testat pozitiv. Dacă eşti testat pozitiv, eşti sancţionat. Nu ai dreptul să refuzi un test, acestea sunt regulile".

Înaintea victoriei din sferturile de finală împotriva Marii Britanii, din Cupa Davis, numărul 1 mondial Novak Djokovic şi coechipierii săi sârbi au refuzat să se supună unui test antidoping, lucru conform regulamentului. Potrivit Marca, numărul unu mondial nu a apreciat faptul că a primit citaţia cu o oră şi jumătate înainte de a juca joi în meciul de simplu cu Cameron Norrie.

Citește și: 

Rebelul Nick Kyrgios a stârnit controverse cu cea mai recentă fotografie postată pe Instagram: „Ești atât de penibil, omule”

Novak Djokovic după dezastrul din Cupa Davis: „Îmi asum responsabilitatea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Misu1950
Misu1950  •  27 Noiembrie 2023, 08:37

Macar Serena isi declarase bolile (adevarate?) si a putut sa ia "vitaminele"...Sarbul a tacut...

parachioara5
parachioara5  •  26 Noiembrie 2023, 20:09

nu cred ca sarbul se dopeaza ...de ce s ar dopa ...*** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează