SPORTURI  »  CICLISM  »  STRADE BIANCHE

Mathieu van der Poel a câștigat Strade Bianche 2021 cu un atac monstruos în fața lui Julian Alaphilippe

Mathieu van der Poel, câștigător în Strade Bianche +8   FOTO
Mathieu van der Poel, câștigător în Strade Bianche

Articol de - Publicat sambata, 06 martie 2021 21:06 / Actualizat sambata, 06 martie 2021 22:51

Ciclistul olandez Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) a dat o nouă probă de talent în Strade Bianche 2021, după ce s-a descotorosit cu ușurință de nume impresionante și și-a adjudecat clasica toscană. 

  • Mathieu van der Poel, ciclist venit din cyclo-cross, este primul olandez care se impune în Strade Bianche;
  • În vârstă de 26 de ani și abia mutat pe șosea de câțiva ani, nepotul legendarului Raymond Poulidor are deja în palmares competiții ca Turul Flandrei sau Amstel Gold Race. 

Pe o vreme uscată și însorită, praful de pe ulițele deluroase ale Toscanei s-a ridicat în semn de respect față de numele uriașe care s-au desprins înspre victoria finală. Au fost 184 de kilometri de parcurs, o buclă largă care a pornit și a ajuns în orașul medieval Siena, casa unor nume precum Duccio di Buoninsegna sau Simone Martini. Organizatorii au selectat 63 de kilometri de drum nepavat, pe care s-a făcut selecția. Și ce selecție a fost. 

+4 FOTO

După o zi a multor încercări de evadare, în față s-a cristalizat un grup care cuprindea nume precum Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), Tadej Pogacar (UAE), Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Wout van Aert (Jumbo-Visma) sau Egan Bernal (Ineos Grenadiers). Înghesuiți între favoriții curselor de  o zi au stat ultimii doi câștigători de Turul Franței, o acoladă despre cât de ofertantă se dovedește această cursă italiană. 

Van Aert a cedat cu 22 de kilometri înainte de final, pe un sector nepavat în urcare, iar rivalii Van der Poel, Alaphilippe și Egan Bernal s-au separat de orice opoziție în drumul spre victorie. Lupta finală s-a dat la intrarea în cetate, când mai erau doar 600 de metri, pe Via Santa Caterina, când olandezul nu a stat la discuții cu Alaphilippe și a sfâșiat asfaltul pe cățărare. Furios și de neabătut, Van der Poel a arătat din nou o combinație de foame și forță care i-a lăsat fără replică pe adversari. 

„M-am simțit foarte bine astăzi. Pe ultimul drum fără asfalt am atacat și i-am luat pe Alaphilippe și Bernal cu mine. Am observat ca Alaphilippe era obosit și mi-a spus și el că nu se simte în formă maximă și că nu poate contribui complet la trenă. Bernal, în schimb, mi-a lăsat o impresie foarte bună. Sper că e doar începutul unei primăveri extraordinare”, a explicat Van der Poel la final. 

Clasamentul final Strade Bianche 2021: 

  1. Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix): 4:40:29 
  2. Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step): +0:05 
  3. Egan Bernal (Ineos Grenadiers): +0:20 
  4. Wout van Aert (Jumbo-Visma): +0:50 
  5. Tom Pidcock (Ineos Grenadiers): +0:54 
  6. Michael Gogl (Qhubeka-Assos)
  7. Tadej Pogačar (UAE-Emirates) 
  8. Simon Clarke (Qhubeka-Assos): +2:25 
  9. Jakob Fuglsang (Astana-Premier Tech)
  10. Pello Bilbao (Bahrain Victorious): +2:39

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează