SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI, 6-28 IULIE

Mike Teunissen, surpriza de la începutul Turului Franței 2019! Sagan a terminat pe locul 2

Mike Teunissen, dreapta, în galben, foto: Reuters
Mike Teunissen, dreapta, în galben, foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 07 iulie 2019 09:20

Olandezul Mike Teunissen (26 de ani, de la echipa Jumbo-Visma) s-a impus în prima etapă a Turului Franței, după o luptă strânsă la sprint cu slovacul Peter Sagan, de la Bora.

Cea dintâi etapă din Le Tour 2019, o buclă în jurul orașului Bruxelles, a fost o ilustrare perfectă a zicalei: "Nu-i pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește".

Mike Teunissen de la Jumbo-Visma trebuia să-l pună în poziție pe coechipierul său Dylan Groenewegen pentru sprintul final.

Cu 1,5 kilometri rămași până la linia de sosire, în pluton s-a produs cu o ambuscadă cauzată de o căzătură, iar Groenewegen a fost printre cei afectați. Astfel că Teunissen s-a trezit singur în față și i-a dat bice.

Într-un final încins, așa cum se întâmplă de fiecare dată, l-a depășit pe favoritul Peter Sagan.

„Nu-mi vine să cred, am lucrat multe săptămâni, luni pentru a-l aduce pe Dylan în postura de a câștiga această etapă și pentru a îmbrăca tricoul galben. A fost o zi ciudată pentru că obiectivul nostru s-a evaporat când mai aveam puțin. M-am simțit proaspăt și de aceea am atacat victoria”, a spus olandezul în vârstă de 26 de ani.

Podiumul etapei de 180 de kilometri și în care startul a fost dat de Eddy Merckx, de la a cărui primă victorie se împlinesc 50 de ani, a fost completat de Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) și de Caleb Ewan (Lotto Soudal).

Mike Teunissen va purta tricoul galben de lider în etapa a doua, care va fi un contratimp pe echipe, purtat pe 27,6 km, între Palatul Regal și simbolul Bruxelles-ului, Atomium-ul. 

Citește și:

Războiul outsiderilor » Turul Franței începe azi să își aleagă câștigătorul dintr-un pluton din care nu va face parte marele favorit, Chris Froome

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează