SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2016

Nairo Quintana: "Cel mai mare rival al meu va fi Chris Froome"

Chris Froome, foto: reuters
Chris Froome, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 noiembrie 2015 13:49

De două ori argint în Turul Franței, columbianul Nairo Quintana țintește tricoul galben și spune că există un om de bătut: "Froome va fi cel mai mare rival al meu".

În vîrstă de 25 de ani, rutierul lui Movistar este considerat unul dintre cei mai talentați cicliști din istorie. Deja cîștigător de Tur al Italiei, tăcut și nepuizabil ca o cobră, Quintana este considerat monstrul care va domina competițiile de 3 săptămîni în următoarele sezoane.

"Nu trebuie să îl uităm pe Contador, care e foarte inteligent și foarte puternic, dar Froome (actualul deținător al Turului) este principalul rival. Cred că un rutier poate cîștiga două Mari Tururi într-un sezon, dar eu voi aborda Turul Franței prima oară, cu calm", a explicat Quintana într-un interviu pentru BiciCiclismo.

Spaniolul Alberto Contador, cel mai titrat ciclist al momentului, se va retrage la finalul lui 2016. Rutierul lui Tinkoff are un singur obiectiv în 2016, tricoul galben în Turul Franței, al treilea din carieră. Quintana se va lupta cu Froome, Contador și Nibali pentru prima poziție la Paris, în timp ce oameni precum Romain Bardet, Thibaut Pinot sau Tejay van Garderen vor pîndi oportunitățile.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close