SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Nebunie pe Ventoux » Chris Froome a avut parte de un coșmar în etapa XII din Turul Franței

Articol de - Publicat vineri, 15 iulie 2016 00:00

Ineditul s-a strecurat ieri în Turul Franței. O etapă de munte, care trebuia să se încheie în vârful muntelui Ventoux. Din cauza vântului puternic, organizatorii au fost nevoiți să taie 7 kilometri din parcurs.

Însă și mai neîntâlnit a fost ce i s-a întâmplat liderului clasamentului general. Chris Froome a fost implicat în ultimul kilometru într-un incident halucinant.

Din cauza spectatorilor care pătrunseseră pe traseu, o motocicletă cu un cameraman a fost nevoită să se oprească. Richie Porte s-a lovit de ea, Bauke Mollema a reușit să treacă, iar Chris Froome și-a pierdut bicicleta după ce o motocicletă din spate trecuse peste ea.

Conștient că poate pierde timp, britanicul a început să alerge pentru a ajunge la finiș. "Știam că mașina echipei mele e la cinci minute în spate, așa că a trebuit să alerg", a spus Froome.

După ce a primit o bicicletă de la o mașină neutră, care nu i s-a potrivit, el a trecut linia de sosire pe una a echipei sale, dar la un minut în spatele rivalilor săi.

După zeci de minute de suspans, comisarii au decis ca Froome să rămână cu timpul pe care-l avea în momentul căzăturii. Altfel el ar fi pierdut tricoul galben în favoarea lui Adam Yates. Etapa a fost câștigată de Thomas De Gendt. Azi, etapa a treisprezecea este un contratimp individual de 37 de kilometri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează