SPORTURI  »  CICLISM  »  TIRRENO - ADRIATICO / PORTO RECANATI - CIVITANOVA MARCHE, 166KM

Petacchi îi răspunde lui Freire

Articol de - Publicat sambata, 15 martie 2008 00:00

Sprinterul lui Milram, Alessandro Petacchi, a reuşit să se impună în etapa a patra a cursei Tirreno-Adriatico, învingîndu-l pe principalul său adversar, Oscar Freire.

După chinul la care au fost supuşi cicliştii în etapa de ieri, cînd au fost siliţi să urce de două ori într-o singură zi pantele ucigătoare ale vîrfului Montelupone, etapa de azi se anunţa una liniştită.

Au fost cîteva tentative de evadare ale celor de la Slipstream, dar doar Renaud Dion (AG2R) şi Juan Jose Oroz (Euskaltel-Euskadi) s-au desprins de pluton după 41 de kilometri. Ulterior ei au fost ajunşi şi de Sven Krauss (Gerolsteiner).

Apogeul evadării a fost atins la kilometrul 77, în Belmonte Piceno, cînd cei trei luaseră un avans de aproximativ patru minute şi jumătate. Aceştia au fost ajunşi chiar înainte de ultima căţărare a zilei, Corva, cînd o altă evadare s-a format.

Andrea Tonti (Quick Step) a plecat alături de Ballan, fiind urmaţi de mai mulţi rutieri, printre care: Paolo Bettini, Tom Boonen (Quick Step), Enrico Gasparotto (Barloworld), Niklas Axelsson (Française des Jeux), Markus Fothen (Gerolsteiner), George Hincapie, Linus Gerdemann (High Road) şi Fabian Cancellara (Team Milram), în speranţa unei victorii.

Din păcate, grupul a fost prins imediat după căţărare de plutonul condus de echipa Milram a lui Petacchi. Efortul lor nu a fost în zadar, italianul obţinînd victoria în faţa lui Freire. Pe trei a sosit Filippo Pozzato de la Liquigas.

Clasament general:

1.Niklas Axelsson (Sue) Diquigiovanni - Androni 17h 56'12"
2.Enrico Gasparotto (Ita) Barloworld +00'10"
3.Joaquin Rodriguez (Spa) Caisse D'Epargne +00'18"

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează