SPORTURI  »  CICLISM  »  TINKOFF-SAXO

Peter Sagan a semnat cu Tinkoff-Saxo, echipa lui Alberto Contador

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 08 august 2014 10:38

Slovacul Peter Sagan a semnat oficial cu echipa Tinkoff-Saxo Bank, cea la care evoluează şi spaniolul Alberto Contador. Rutierul în vîrstă de 24 de ani va evolua în tricoul galben fluorescent pentru următorii 3 ani

De trei ori tricou verde în Turul Franţei, acolo unde are 4 etape, cu podiumuri în clasice monument precum Milano-Sanremo sau Turul Flandrei, învingător în Gent–Wevelgem sau E3 Harelbeke, Sagan este un rutier extraordinar.

Cu abilităţi pe căţărările scurte, dar şi la sprint, slovacul i-a lăsat pe mulţi să se gîndească dacă nu ar putea creşte ca un pretendent la Marile Tururi.

Sagan a devenit profesionist în 2010, alături de Liquigas, cum se chema atunci echipa Cannondale. În patru ani, personalitatea tînărului rutier s-a făcut simţită în pluton, acolo unde curajul şi îndemînarea au atras teama oricărui adversar.

"Sîntem fericiţi că am reuşit să îl convingem pe Sagan să ni se alăture. Peter Sagan este, fără dubii, unul dintre cele mai importante şi preţioase nume din plutonul profesionist. Va fi o provocare pentru mine să lucrez împreună cu el şi cred că are un potenţial mai mare decît cel arătat pînă acum. El mai are multe de învăţat din punct de vedere tactic", a explicat Bjarne Riis, directorul echipei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
valiza.epo
valiza.epo  •  08 August 2014, 10:59

Felicitari, Sagan! La o echipa cu mari posibilitati, Sagan va progresa mult. Mie mi-a placut mult si in Turul Frantei, chiar daca a sacrificat uneori victoria doar pentru a oferi o lectie partenerilor de evadare care asteptau sa-i duca el in carca!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează