SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM / TURUL FRANTEI

Precizie

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 iulie 2007 00:00

Fabian Cancellara a cistigat ieri prologul Marii Bucle la treisprezece secunde fata de al doilea clasat. Recidiva vindecatoare de rani pentru elvetianul Cancellara in primii kilometri ai Turului Frantei. In urma cu trei ani, el se impunea, tot la debut, in fata marelui Lance Armstrong la doua secunde, pe teritoriu francez. Ieri a venit rindul strazilor din Londra sa-l duca spre tricoul galben la finalul celor 7, 9 kilometri.

Dupa victoria din 2004, pentru rutierul de la echipa CSC au urmat vremuri grele, el traversind o perioada de 12 luni in care echipa sa nu l-a selectionat. Cu toate acestea, in 2006 a reusit sa devina campion mondial de contratimp, de aceea a iesit in evidenta la start, purtind tricoul imprimat cu un curcubeu. Singurul tricou distinctiv la nivel mondial in absenta celui galben, din cauza afacerii de dopaj in care este implicat Floyd Landis, cistigatorul din sezonul trecut.

Anul acesta, Cancellara a invins in contratimpul din Turul Elvetiei si aceasta victorie i-a redat speranta. "stiu ca sint specialist in contratimp, acest lucru este dovedit si de tricoul cu curcubeu. Trebuie sa-mi respect statutul", a spus el inainte de prolog. Elvetianul a parcurs traseul incarcat de monumentele istorice ale Londrei in opt minute si cincizeci de secunde, devansindu-i pe Andreas Kloden (Astana) si George Hincapie (Discovery Channel). Rutierul de la CSC le-a fost superior celor doi si la cele doua puncte de cronometraj intermediar.


Pelerinaj la Canterbury
Etapa cu numarul unu a Turului Frantei 2007 se va desfasura azi, intre orasele Londra si Canterbury. Dupa cei 7,9 kilometri ai prologului din capitala Marii Britanii, ciclistii vor strabate 203 kilometri inspre orasul renumit pentru  asasinarea lui Thomas Becket in 1170 chiar in catedrala din Canterbury, dar si pentru "Povestirile din Canterbury" ale londonezului Geoffrey Chaucer. Loc de pelerinaj pentru multe secole, Canterbury a devenit azi un  centru cultural dinamic vestit pentru teatrele sale. Profilul etapei contine trei sprinturi intermediare si o catarare de categoria a patra.

Liderul Rogers

T-Mobile l-a desemnat ca lider pe australianul Michael Rogers, locul zece anul trecut in Le Tour. "Tricoul de lider i se potriveste foarte bine lui Michael, dar ii mai avem si pe  Kim Kirchen si pe Patrik Sinckewitz. Nu avem un favorit clar si acest lucru este in avantajul nostru", a spus Luuc Eisenga, directorul celor de la T-Mobile. Echipa germana a trecut prin multe schimbari in ultimul an, Jan Ullrich s-a retras din cauza legaturilor sale de dopaj, iar Andreas Kloden, locul trei anul in 2006 a trecut la echipa lui Vinokurov, Astana.

Pe banda stinga
Vineri, inainte de plecarea in prolog, ciclistii au facut controalele medicale de rutina si au efectuat antrenamentul oficial. Daca in fata medicilor, rutierii nu au avut probleme, ele au aparut la antrenament, atunci cind au fost nevoiti sa ruleze pe partea stinga a soselei. Singurii care erau obisnuiti cu astfel de  tratament au fost ciclistii britanici si australieni, Wiggins, Evans, Rogers, Millar si O'Grady.

Boicot german
Cotidianul Berliner Zeitung si-a anuntat cititorii ca in acest an nu va relata nimic despre Turul Frantei. Jurnalistii germani se vor dedica in aceasta perioada unor materiale "despre ciclism, dopaj si crima organizata". "Nu ne vom ocupa de Turul Frantei, ca proba sportiva, nu vom avea fotografii, grafice cu profilul etapelor, ne vom ocupa de ce este esential, si anume dopajul si crima organizata, care sint problemele actuale ale acestui sport",  au scris germaniide la cotidianul Berliner  Zeitung.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează