SPORTURI  »  CICLISM  »  AFACEREA LANCE ARMSTRONG

Prima "bombă" dezvăluită sub jurămînt! Lance Armstrong a recunoscut că a cumpărat o cursă de un milion de dolari

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 octombrie 2015 13:10

Aflat sub jurămînt în procesul contra guvernului federal al Statelor Unite, texanul Lance Armstrong a recunoscut un alt episod rușinos din cariera sa de ciclist profesionist: cum a cumpărat o cursă în perioada cînd era doar o mare speranță a sportului pe două roți.

În iunie 1993, Armstrong a cîștigat două curse importante de peste Ocean, clasicele Thrift Drug și K-Mart West Virginia, și mai avea nevoie de o singură victorie, în CoreStates USPRO Championship, pentru a-și securiza un bonus imens, de un milion de dolari, acordat celui care reușea să se impună în toate cele 3 zile.

Fostul ciclist Roberto Gaggioli, aflat la o echipă rivală, a dezvăluit încă din 2013 că Armstrong i-a oferit 100.000 de dolari pentru a-l lăsa să cîștige, dar abia acum mărturia depusă de american a lămurit lucrurile.

Gaggioli și-a amintit pentru Corriere della Serra cum "am primit un cadou de la un coleg tînăr american, care mi-a dat un tort împachetat și mi-a urat Crăciun fericit. În cutia în care trebuia să fie tortul, erau numai bancnote mici, în total de 100.000 de dolari. Acel coleg era Lance Armstrong".

"Lance mi-a spus că echipa mea, Coors Light, era de acord (...) Am înţeles că totul era decis", a adăugat el, după care menţionat că Armstrong s-a impus în cursa CoreStates din Philadelphia, succes indispensabil pentru obţinerea milionului de dolari ce îi revenea cîştigătorului a trei curse în SUA într-un interval de 21 de zile.

"Cu două tururi înainte de final, am pornit în sprint cu Lance, Bobby Julich şi cîţiva italieni de la Mercatone. La un semn al lui Lance, m-am întors şi m-am făcut că nu îl văd scăpînd. A cîştigat detaşat", a explicat în 2013 italianul în vîrstă de 53 de ani.

Armstrong susține că afacerea a fost perfectată cu ajutorul directorului sportiv al echipei Motorola, Jim Ochowicz, om care încă activează în ciclismul profesionist, în aceeași postură, la echipa BMC.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
10153235062547634
Doru Popovici  •  01 Noiembrie 2015, 18:53

stiri din 2013, foarte recente si de actualitate. bravo gsp!!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează