SPORTURI  »  CICLISM  »  STRADE BIANCHE 2016

Primul marker în ultimul an: Fabian Cancellara a câștigat pentru a treia oară Strade Bianche. Cadou special de la organizatori

Fabian Cancellara, foto: Gulliver/gettyimages
Fabian Cancellara, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 05 martie 2016 16:52

Elvețianul Fabian Cancellara a semnat prima declarație de război în sezonul de clasice, după ce s-a impus într-una dintre cele mai frumoase curse de o zi, Strade Bianche, pe o buclă de 176 de kilometri ce a început și s-a sfârșit în orașul toscan Siena.

În ultimul sezon din carieră, elvețianul în vârstă de 34 de ani a bifat al treilea succes din carieră în piața centrală din Siena, după o zi în care a controlat orice mișcare în pluton și în care s-a asigurat că se menține în grupurile de frunte pe toți cei 50 de kilometri de pietriș răsfirați pe dealurile toscane.

Organizatorii i-au făcut un cadou emoționant de adio: au denumit un sector de pietriș în onoarea sa, un alt asterix într-o carieră magică, omagiul de primăvară al Italiei pentru cel supranumit "Spartacus".

Liderul lui Trek-Segafredo l-a întrecut în sprintul final pe cehul Zdenek Stybar, câștigătorul de anul trecut, care a fost singurul capabil să încerce un asediu final în fața mașinăriei elvețiene, cu Gianluca Brambilla, italianul coechipier de la Etixx-QuickStep, în locul trei.

"Ziua de azi e specială. A trebuit să-mi joc cele mai bune cărți. Știam că nu pot să-l las pe Brambilla să se desprindă decisiv (l-a prins în ultimii 300 de metri), dar trebuia să am grijă și la coechipierul său din grup. Mi-am folosit experiența și încrederea până la sfârșit și a funcționat pentru că mă cunosc foarte bine. Victoria asta înseamnă foarte mult pentru mine, mai ales că vor denumi un sector de pietriș după mine, mi-am lăsat urma în Siena pentru totdeauna. Sunt foarte, foarte fericit" Fabian Cancellara, citat de cyclingtips.com

Pe cățărarea ascuțită ce a dus spre Piazza del Campo, primul care s-a sufocat a fost slovacul Peter Sagan, care i-a lăsat pe cei trei din frunte să își dispute supremația.

Pe toată durata zilei, ascuns între coechipieri și chiparoși, Cancellara s-a arătat din nou incredibil de puternic, iar sprintul de pe linia de sosire, terminat cu elvețianul ridicându-și bicicleta deasupra capului în extaz, a fost un semnal de avertizare important pentru rivalii din Turul Flandrei și Paris-Roubaix.

ccxnlexweaafyi7.jpg large

Clasament Strade Bianche 2016

1 Fabian Cancellara (Elv) Trek 04:39:35
2 Zdenek Stybar (Cze) Etixx - Quick-Step
3 Gianluca Brambilla (Ita) Etixx - Quick-Step 00:00:04
4 Peter Sagan (Svk) Tinkoff-Saxo 00:00:13
5 Petr Vakoc (Cze) Etixx - Quick-Step 00:00:34
6 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team 00:00:37
7 Diego Ulissi (Ita) Lampre-Merida 00:00:41
8 Tiesj Benoot (Bel) Lotto Soudal
9 Lars Petter Nordhaug (Nor) Sky
10 Alejandro Valverde (Spa) Movistar 00:00:50

10ediții a celebrat astăzi Strade Bianche, una dintre cele mai spectaculoase tinere curse clasice din calendar. Cancellara deține recordul de victorii, cu 3 reușite

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează