SPORTURI  »  CICLISM  »  RADIOSHACK

Primul nume mare care cade în Turul Franţei » Frank Schleck a fost prins dopat

Frank Schleck în faţa coechipierului Fabian Cancellara (foto: reuters)
Frank Schleck în faţa coechipierului Fabian Cancellara (foto: reuters)

Articol de - Publicat miercuri, 18 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 iulie 2012 11:21

Luxemburghezul Frank Schleck a fost depistat pozitiv cu xipamidă, un diuretic puternic, şi a fost retras din cursă de către echipa RadioShack. Motivaţia ciclistului: "Am fost otrăvit!"

Cel mai bătrîn dintre fraţii Schleck a returnat proba de urină pozitivă în etapa disputată pe 14 iulie. La auzul veştii, ieri, RadioShack a decis imediat să-l retragă din Turul Franţei. Frank era clasat pe locul 12, la nouă minute şi 45 de secunde distanţă de liderul Bradley Wiggins, dar nu avea nicio şansă să obţină un loc pe podium.

În ciuda faptul că unii martori au declarat că poliţia a fost prezentă în faţa hotelului din Pau în care echipa luxemburgheză era cazată, oficialii RadioShack au spus că Frank s-a dus de bunăvoie la poliţie şi că nimeni nu a percheziţionat nimic în caravană.

"Xipamida nu este o substanţă care apare în compoziţia vreunui medicament pe care îl foloseşte RadioShack. Nu ştim sursa acestui rezultat" scrie într-o comunicat de presă al echipei conduse de Johan Bruyneel.

Frank Schleck a cerut contraexpertiză, după care a încercat să ofere o explicaţie. "Neg categoric faptul că aş fi luat vreo substanţă interzisă. Nu am nicio explicaţie pentru rezultat şi cer să se facă şi o contraexpertiză. Dacă rezultatul rămîne acelaşi, atunci pot să spun că a fost vorba de otrăvire cu substanţa respectivă".

Vestea neagră a venit în a doua zi de odihnă a plutonului, înainte de etapele infernale din Pirinei. În vîrstă de 32 de ani, Frank Schleck a fost ultimul loc de pe podiumul Turului Franţei 2011 şi este considerat ca unul dintre marile nume ale ciclismului profesionist.

În prima zi de odihnă, francezul Remy Di Gregorio a fost arestat şi pus sub investigaţie pentru folosirea de aparatură medicală.

Suspiciuni din 2008
Maşina tatălui fraţilor Frank şi Andy Schleck, Johnny Schleck, a fost ţinta poliţiei vamale în dimineaţa zilei de 24 iulie 2008, în urma unei acţiuni fulger, pe vremea cînd Frank Schleck (CSC-Saxo Bank) ocupă poziţia a doua în ierarhia generală a Turului Franţei, la un minut şi 24 de secunde de coechipierul său, Carlos Sastre, în timp ce Andy îmbracă tricoul de cel mai bun tînăr al competiţiei, fiind clasat al 12-lea, la zece minute şi patru secunde de acelaşi rutier. În maşina înregistrată în Luxemburg nu au fost găsite niciun fel de substanţe interzise. De asemenea, tot în 2008, Frank a fost obligat să ofere un răspuns pe seama unei plăţi pe care ar fi făcut-o către doctorul Eufemiano Fuentes, dar a fost exonerat de orice acuzaţii.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
budur
budur  •  19 Iulie 2012, 22:00

a luat ca sa reziste

andyschleck
andyschleck  •  18 Iulie 2012, 19:53
Postat de getott pe 18 Iulie 2012, 18:52

Frank inainte de a lua startul in Turul Frantei avea deja peste 50 de zile de cursa in picioare,ca sa nu mai vorbim de oboseala adunata din antrenamente. Daca chiar s-a dopat,totusi acea substanta e una mascanta, a facut-o pentru pentru a rezista,pentru a nu claca in Turul Frantei.

Frank avea 46 de zile insa Wiggins avea si el 38 ,Froome venea dupa accidentare plus ca nu prea conteaza cate zile avea fiindca toti parcurg vreo 200 km zilnic ca antrenament . Aia de la SKI sunt mega dopati .. de la US postal nu a mai existat o asa echipa dopata

getott
getott  •  18 Iulie 2012, 18:52
Postat de mastercalibra pe 18 Iulie 2012, 10:58

E tare ciudat. 1. Nu a avut performante notabile anul acesta.. A fost chair sters. 2. Nu prea avea de ce sa se dopeze... Risti doar pt un loc in top 10? Ca mai mult de atat clar nu avea cum sa obtina. 3. Nu era motivat sa se dopeze ca sa traga pt alti colegi puternic... Se stiu disensiunile din cadrul echipei

Frank inainte de a lua startul in Turul Frantei avea deja peste 50 de zile de cursa in picioare,ca sa nu mai vorbim de oboseala adunata din antrenamente. Daca chiar s-a dopat,totusi acea substanta e una mascanta, a facut-o pentru pentru a rezista,pentru a nu claca in Turul Frantei.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează