SPORTURI  »  CICLISM  »  LANCE ARMSTRONG

Primul pas spre acceptare: Lance Armstrong a renunţat la Turul Franţei pe Twitter

Lance Armstrong (foto: reuters)
Lance Armstrong (foto: reuters)

Articol de - Publicat marti, 23 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 23 octombrie 2012 12:32

Lance Armstrong a făcut primul pas în a accepta decizia Uniunii Cicliste Internaţionale ( UCI). Fostul ciclist şi-a updatat profilul de twitter, modificîndu-şi descrierea. Lance Armstrong a pierdut cele 7 Tururi ale Franţei cîştigate în perioada 1999-2005 şi a fost radiat oficial din istoria ciclismului.

"Au fost două săptămîni dificile". Aceasta a fost fraza care a rămas în mintea tuturor la un eveniment al fundaţiei Livestrong, săptămîna trecută, atunci cînd Lance Armstrong a luat decizia să abordeze subiectul pierderii Tururilor. Unul dintre cei mai vocali luptători din plutonul profesionist a făcut un pas în spate după apariţia dosarului de 1000 de pagini al USADA, a continuat să păstreze discreţia în orice apariţie publică şi, spun unii, s-a recunoscut învins.

Anonimul Lance Armstrong
"Tată a cinci copii minunaţi, de 7 ori cîştigător al Turului Franţei, luptător permanent împotriva cancerului, triathlonist de ocazie - LIVESTRONG!". Aşa sună, în propriile cuvinte, rezumatul vieţii lui Lance Armstrong, pe contul său de twitter. Azi-noapte, după anunţarea deciziei USADA, propria descriere a suferit cîteva schimbări majore.

Deşi nu a mai postat un tweet de aproape o săptămînă, Lance şi-a modificat descrierea: "Cresc 5 copii. Lupt împotriva cancerului. Înot, merg pe bicicletă, alerg şi joc golf cînd pot". 3,778,193 de followers are americanul în vîrstă de 41 de ani, fiind unul dintre primii promotori celebri ai reţelei de micro-blogging.

Negare, negare, negare
Lance Armstrong a fost urmărit permanent de acuzaţii de dopaj, după revenirea pe şosea, în august 1998, în urma vindecării de cancer. În ciuda faptului că opiniile ostile s-au adunat de-a lungul timpului, americanul a negat vehement orice implicare în afaceri ilicite, dînd vina pe invidia celor care îl acuză sau pe rea-voinţă. Raportul USADA a făcut lumina asupra lucrurilor groaznice patronate de Lance Armstrong, iar jurnaliştii de la The Telegraph au pus sare pe rană. Au strîns într-un filmuleţ toate momentele cînd Lance Armstrong a negat că s-ar fi dopat. Click AICI.

Imperiul groazei
Imperiul US Postal/Discovery Channel a fost irigat de sînge tratat, alimentat de eritropoetină, cortizon şi plasturi cu testosteron, construit pe scheletul gîndit de doctorul italian Michele Ferrari şi întreţinut de creierul diabolic al directorului sportiv, belgianul Johan Bruyneel. 1000 de pagini argumentate de USADA au început să facă valuri în pluton, acolo unde capetele mai multor ciclişti au căzut imediat. Mai multe detalii AICI.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează