SPORTURI  »  CICLISM  »  PLANURI DE GLOBALIZARE

Prologul TdF în Qatar?

Articol de - Publicat vineri, 01 februarie 2008 00:00

Prinţul Al-Thani a trimis o scrisoare oficială directorului general al Turului Franţei, Christian Prudhomme, în care şi-a anunţat intenţia de a găzdui cît mai devreme o etapă din Marea Buclă. Proudhomme a confirmat cererea şi a ţinut să facă unele precizări: "Acum doi ani am examinat condiţiile de climă din Qatar, împreună cu Eddy Merckx, pentru a ne face o idee despre cum ar fi o zi obişnuită de vară. Principala noastră grijă priveşte sănătatea cicliştilor" (Sportwereld).

Caldura insuportabilă este o problemă majoră pentru ţara din Golful Persic. Cu o temperatură medie de 41 grade Celsius, ce poate sări relativ uşor la un prag maxim de 50, precum şi cu un peisaj derutant de anost, Qatarul nu pare a fi gazda cea mai indicată pentru o cursă de anvergura Turului Franţei. Totuşi, Federaţia de ciclism din Qatar a dezbătut incovenientul termic şi a propus o soluţie ingenioasă: un tunel prin care să circule aer rece! Proiectul este foarte scump, însă autorităţile au tinut să precizeze că planul de constucţie a fost deja confecţionat.

Referitor la distanţa mare pe care trebuie să o parcurgă caravana, Prudhomme a declarat: "Nu ar trebui să fie nicio problemă. Cînd am dus cicliştii în Londra pentru prolog, toată lumea a crezut că sunt nebun. S-a dovedit o idee insipirată". Directorul TdF nu a uitat să laude iniţiativa Qatarului, exprimandu-şi încrederea în succesul proiectului: "Era un pas firesc pentru ei, avînd în vedere modul în care s-au achitat de sarcini pentru Jocurile Asiei din 2006. Qatarul este de asemenea o posibilă locaţie pentru Jocurile Olimpice din 2016, deci nu cred că vor fi probleme". Totuşi, acţiunea nu va putea demara prea curînd, Prudhomme estimînd punerea în practică a propunerii undeva prin 2014.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  01 Februarie 2008, 16:45

EXCLUS !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează