SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM / TURUL FRANTEI

Puiul victorios

Articol de GSP - Publicat luni, 16 iulie 2007 00:00

Danezul Michael Rasmussen a cucerit ieri o etapa teribila din Alpi, a 8-a din Le Tour

Nu degeaba i se spune Chicken. Are greutatea, 59 de kilograme, a unui boxer de categoria pana, miini si picioare subtiri ca grisinele si parul blond, aproape alb. Pe munte insa, Michael Rasmussen (Rabobank) si-a cistigat reputatia unui catarator valoros. Reputatie confirmata ieri, in runda criminala dintre Le Grand-Bornand si Tignes, pe care organizatorii au presarat-o, zimbind sardonic, cu trei virfuri de categoria I si unul de categoria a II-a.

Danezul subtiratic s-a desprins din pluton pe culmea Roselend, cu 82 de kilometri inaintea sosirii in aceasta etapa care a masurat 165. El s-a reunit cu evadatii initiali, Kohl, Goubert, Arroyo, Rogers, Colom, cind mai erau 65 de borne de numarat pina la finis. La un moment dat, au ramas doar trei in frunte, insa Rasmussen s-a lepadat de ceilalti doi pretendenti la victorie exact cind incepea rampa finala, cea de la Tignes. si nimic nu l-a mai putut opri. L-au urmat doi iberici, Iban Mayo, la 2:47, si Alejandro Valverde, la 3:12.

La 33 de ani, Rasmussen izbuteste a treia victorie de etapa in Le Tour, dupa cele de la Mulhouse 2005 si La Toussuire 2006. Tricoul galben il imbraca insa in premiera. "E ca un vis de copil ce se implineste. E uimitor. si dupa cum am mers, ar fi fost o prostie sa nu ma gindesc la el", a spus Michael. El e urmat la general de Linus Gerdemann (Ger/T-Mobile), fostul lider, la 43 de secunde, si de Iban Mayo (Spa/Saunier Duval), la 2:39.

Michael Rasmussen a terminat ieri solitar etapa a 8-a / Foto: Reuters

Playtech: IREAL! Averea strânsă de Nadia Comăneci după ce s-a mutat în SUA. Americanii sunt uimiți


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează