CICLISM  ·  TURUL FRANȚEI

Raymond Poulidor, unul dintre cei mai iubiți cicliști din istoria Franței, a murit la 83 de ani » Eddy Merckx: „Rar am întâlnit atâta șarm la un ciclism”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2019 17:54

Raymond Poulidor, unul dintre cei mai iubiți cicliști din istoria Franței, a murit astăzi, la vârsta de 83 de ani, informează BBC.

Poulidor, poreclit „Eternul secund”, a făcut istorie în anii '60-'70, într-o perioadă în care ciclismul a fost dominat de Jacques Anquetil și, mai apoi, de Eddy Merckx, rutieri care au câștigat de câte 5 ori Turul Franței fiecare.

Poulidor a terminat de 8 ori pe podiumul Le Tour, de 3X pe locul 2, nereușind să câștige niciodată cea mai prestigioasă cursă de ciclism din lume. Mai mult, Poulidor nu a purtat niciodată în carieră tricoul galben. Francezul a cucerit, în schimb, simpatia populară, care l-a susținut frenetic de-a lungul carierei, alintându-l „Pou-Pou”.

Singurul Mare Tur câștigat de Poulidor a venit în 1964, Turul Spaniei, francezul având, totuși, victorii de renume și în clasica-Monument Milano-Sanremo (1961), precum și în La Fleche Wallone (1963), Paris-Nisa (1972-1973) și Dauphine Libere (1966, 1969).

În cei 17 ani de carieră, 1959-1976, Poulidor a îmbrăcat tricoul echipei Mercier. A câștigat 11 etape de Mare Tur, șapte în Turul Franței și patru în Turul Spaniei. 

„Nu vă puteți imagina cât era de iubit în Franța”, a spus Merckx când a aflat că Poulidor a trecut la cele veșnice. „Am văzut în fiecare an în Tur. Rar am întâlnit o persoană cu atâta șarm”. 

Dumnezeu să-l odihnească!

Citește și:

Taylor Phinney, ciclistul care a oferit una dintre cele mai înfiorătoare imagini din sport, se retrage la 29 de aniFlorin Salam a chemat toate televiziunile să facă un anunț important în fața spitalului: 'Pur și simplu suntem disperați'
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial de Snooker
Eurosport
22:00 Optimi UCL
Manchester City - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Juventus - Lyon
Juventus - Lyon
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1