SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Raymond Poulidor, unul dintre cei mai iubiți cicliști din istoria Franței, a murit la 83 de ani » Eddy Merckx: „Rar am întâlnit atâta șarm la un ciclism”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2019 17:54

Raymond Poulidor, unul dintre cei mai iubiți cicliști din istoria Franței, a murit astăzi, la vârsta de 83 de ani, informează BBC.

Poulidor, poreclit „Eternul secund”, a făcut istorie în anii '60-'70, într-o perioadă în care ciclismul a fost dominat de Jacques Anquetil și, mai apoi, de Eddy Merckx, rutieri care au câștigat de câte 5 ori Turul Franței fiecare.

Poulidor a terminat de 8 ori pe podiumul Le Tour, de 3X pe locul 2, nereușind să câștige niciodată cea mai prestigioasă cursă de ciclism din lume. Mai mult, Poulidor nu a purtat niciodată în carieră tricoul galben. Francezul a cucerit, în schimb, simpatia populară, care l-a susținut frenetic de-a lungul carierei, alintându-l „Pou-Pou”.

Singurul Mare Tur câștigat de Poulidor a venit în 1964, Turul Spaniei, francezul având, totuși, victorii de renume și în clasica-Monument Milano-Sanremo (1961), precum și în La Fleche Wallone (1963), Paris-Nisa (1972-1973) și Dauphine Libere (1966, 1969).

În cei 17 ani de carieră, 1959-1976, Poulidor a îmbrăcat tricoul echipei Mercier. A câștigat 11 etape de Mare Tur, șapte în Turul Franței și patru în Turul Spaniei. 

„Nu vă puteți imagina cât era de iubit în Franța”, a spus Merckx când a aflat că Poulidor a trecut la cele veșnice. „Am văzut în fiecare an în Tur. Rar am întâlnit o persoană cu atâta șarm”. 

Dumnezeu să-l odihnească!

Citește și:

Taylor Phinney, ciclistul care a oferit una dintre cele mai înfiorătoare imagini din sport, se retrage la 29 de ani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează