SPORTURI  »  CICLISM  »  TIRRENO - ADRIATICO / GUBBIO - MONTELUPONE, 195KM

Rodriguez, rege pe Montelupone

Articol de - Publicat sambata, 15 martie 2008 00:00

Ibericul de la Caisse D'Epargne, Joaquin Rodriguey, a cîştigat etapa cu numărul trei a cursei Tirreno - Adriatico, impunîndu-se pe vîrful Montelupone în faţa lui Danilo Di Luca.

De la kilometrul 31 avea să pornească marea evadare a zilei. Jose Vicente Garcia (Caisse D'Epargne) şi Lloyd Montory(AG2R) au plecat ca din tun, iar după prima căţărare a zilei, Passo de Cornello, cei doi aveau un avantaj de aproape 5 minute şi jumătate.

Deşi avantajul lor ajunsese pînă la 8 minute, în faţa lor se ivea Montelupone. Şi cum răul trebuia să fie şi mai rău, vîrful trebuia învins de două ori în doar 30 de kilometri.

Ricardo Ricco a fost din nou ghinionist. După ce ieri a trecut linia de sosire cu bicicleta în braţe, astăzi el a fost implicat într-o busculadă alături de Boonen, Freire şi Posthuma, terminînd etapa abia la 16 minute de Rodriguez.

După prima trecere peste Montelupone, mulţi ciclişti au fost nevoiţi să coboare de pe bicicletă şi să meargă pe jos în zonele unde panta ajungea pînă la 20%.

Cei doi evadaţi au fost ajunşi cu puţin înaintea ultimei ascensiuni pe teribilul vîrf. Acum în grupul fruntaş, condus de Savoldelli, Di Luca, Axelsson, Hincapie şi Gasparotto, începeau bătălia pentru victoria de etapă.

Visconti a evadat cu un kilometru înainte de final, dar a fost prins de către Rodriguez, care avea să cîştige etapa, fiind urmat de Di Luca, Axelsson(noul lider al clasamentului general) şi Loevkist, toţi la 12 secunde. Gasparotto a venit abia al şaselea, pierzînd astfel tricoul albastru.

Sleiţi de puteri, unii rutieri au fost nevoiţi pentru a doua oară să îşi ia bicicleta în braţe. Nu oricine poate să înfrîngă Montelupone într-o singură zi.

Clasament general:

1.Niklas Axelsson (Sue) Diquigiovanni - Androni 13h 56'14"
2.Enrico Gasparotto (Ita) Barloworld +00'10"
3.Joaquin Rodriguez (Spa) Caisse D'Epargne +00'18"

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează