SPORTURI  »  CICLISM  »  DOPAJ ÎN TURUL FRANŢEI

Scandalul dopajului din ciclism continuă! Armstrong l-a ameninţat pe Tyler Hamilton

Lance Armstrong a cîştigat de şapte ori Turul Franţei
Lance Armstrong a cîştigat de şapte ori Turul Franţei

Articol de GSP - Publicat marti, 14 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 14 iunie 2011 19:11

Avocaţii lui Tyler Hamilton, care l-a acuzat de dopaj pe Lance Armstrong, au sesizat autorităţile americane asupra unui incident survenit, sâmbătă, cu ocazia unei întâlniri inopinate între cei doi într-un restaurant din Aspen, informează presa americană

 

Hamilton (40 de ani) a calificat incidentul "drept suficient de grav", potrivit site-ului ESPN.com, pentru a-i informa pe avocaţii săi, care au notificat oficial autorităţile competente despre această întâlnire. Hamilton a susţinut că Armstrong a dorit să "înceapă o discuţie" cu el şi l-ar fi întrebat de mai multe ori câţi bani a primit pentru interviul acordat CBS, în care l-a acuzat de dopaj pe cel care a câştigat de şapte ori Turul Franţei. Tyler Hamilton a apreciat că Armstrong a fost "agresiv" la adresa sa.

În replică, Armstrong a apreciat drept "jenantă" această întâlnire, care însă nu poate fi considerată "un eveniment".

" Lance Armstrong este un potenţial acuzat într-o anchetă despre care s-a vorbit mult şi în care Tyler este un potenţial martor. Dacă există cel mai mic contact între cele două persoane, şi în special un contact agresiv, este de datoria noastră să anunţăm autorităţile", a declarat avocatul lui Hamilton, Chris Manderson, pentru ESPN, conform Mediafax.

Într-un interviu acordat CBS la sfârşitul lunii mai, fostul rutier Tyler Hamilton a declarat că l-a văzut pe coechipierul său Lance Armstrong injectându-şi EPO, la Turul Franţei din 1999, anul primei din cele şapte victorii ale texanului. "Am văzut EPO în frigiderul său. L-am văzut pe Armstrong injectându-şi EPO de mai multe ori. Toţi am făcut acest lucru, şi eu am făcut-o de câteva ori. Armstrong a luat ceea ce luam toţi...majoritatea plutonului. EPO, testosteron, tranfuzii sangvine..", a declarat Hamilton în emisiunea "60 de minute".

Hamilton a explicat că Armstrong a luat EPO pentru a se pregăti de Turul Franţei 2000 şi 2001 şi că a fost depistat pozitiv în 2001, la Turul Elveţiei, o probă dinaintea Turului Franţei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
montgomerry
montgomerry  •  15 Iunie 2011, 08:10

Depistat pozitiv in 1999?Dar in 2000,2001,2002,2003,2004 si 2005?Mi se pare ca ceva pute. Cum de Hamilton,Landys,Ullrich,Bayo,Rassmunsen si altii au fost depistati in aceasta perioada si el nu?Asa si eu pot spune ca Basescu are par,l-am vazut cum se pieptana.Chiar,intrebarea care se pune e cati bani au luat?Apoi se face atata tam tam cu dopajul in ciclism,dar in fotbal de ce nu?Cati ciclisti au murit din cauza doppingului si cati fotbalisti?Sigur procentul e in favoarea fotbalului,dar acolo e un Blatter care nu-i asa,blatuieste tot.

mihaienache
mihaienache  •  15 Iunie 2011, 08:06

un ciclist lipsit de rezultate care vrea sa isi faca ceva reclama pe spatele regelui.....nu merge nimeni in etape de cate 4-5 ore cate 3 saptamani cate are un tur cu apa minerala...parerea mea este ca toti sunt umflati

Vezi toate comentariile (2)
Comentează