SPORTURI  »  CICLISM  »  DECIZIE

Se întorc măștile în Turul Italiei! » Liderul Evenepoel, out după ce a testat pozitiv la Covid-19

Remco Evenepoel în contratimpul din etapa a 9-a Foto Imago
Remco Evenepoel în contratimpul din etapa a 9-a Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2023 19:34 / Actualizat luni, 15 mai 2023 20:06

Toți cei care urmăresc Il Giro și intră în contact cu rutierii vor trebui să poarte măști, a anunțat directorul cursei, Mauro Vegni, azi, după ce s-au înmulțit cazurile de infectare cu coronavirus

Rutierul belgian Remco Evenepoel, liderul Turului ciclist al Italiei după nouă etape, a părăsit cursa duminică seara, după un test pozitiv la Covid-19, a anunţat echipa Soudal-Quick Step, citată de Reuters.

Liderul Remco Evenepoel, out din cursă!

Sunt cu adevărat dezolat că trebuie să părăsesc cursa. În cadrul protocolului echipei, am efectuat un test de rutină, care, din nefericire, s-a dovedit a fi pozitiv'', a declarat campionul mondial într-un comunicat. Totul s-a întâmplat după ce Evenepoel, 23 de ani, îmbrăcase din nou tricoul roz de lider, în urma victoriei reuşite în etapa a noua, de duminică, contratimpul individual de 35 de kilometri dintre Savignano sul Rubicone și Cesena.

Un alt ciclist nevoit să părăsească Turul Italiei din cauza unei test pozitiv la Covid-19 este columbianul Rigoberto Uran (EF), care a prezentat simptome, tot după contratimpul de la Cesena. De asemenea, Ineos Grenadiers a rămas fără dublul campion mondial la contratimp Filippo Ganna, italianul testând pozitiv după etapa a 8-a, 207 kilometri între Terni și Fossombrone.

21 de etapeare Il Giro 2023, acestea însumând 3.449 de kilometri de parcurs. Finișul este programat pe 28 mai, la Roma

Directorul Il Giro: „Ne-am relaxat atenția prea repede”

Măsura care va fi luată în urma înmulțirii cazurilor de Covid este că toți cei care urmăresc Il Giro și intră în contact cu rutierii vor trebui să poarte măști, după a anunțat azi directorul cursei, Mauro Vegni.

„Ne-am relaxat atenția prea repede", a declarat Vegni pentru Gazetta dello Sport în prima zi de pauză din Giro d Italia 2023. „Nu putem să lăsăm garda jos. Săptămâna aceasta vom pune din nou în aplicare unele restricții care fuseseră abolite, precum obligativitatea purtării măștii în zone în care se intră în contact cu rutierii. Ar fi trebuit să facem asta mai devreme? Probabil că da", a subliniat el.

Echipelor nu li se cere să-și testeze cicliștii pentru Covid-19 și chiar și în situația în care apar cazuri pozitie, nu sunt oblgați să-i retragă din cursă pe cei infectați.

Noul lider al clasamentului general, după retragerea lui Evenepoel, este britanicul Geraint Thomas (Ineos), urmat de triplul câștigător în Vuelta, slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma), la 2 secunde, şi de un alt britanic, Tao Geoghegan Hart (Ineos), la 5 secunde.

Citește și: 

Surpriza anului în tenis: Carlos Alcaraz, eliminat la Roma de un maghiar aflat la debut în turneele ATP! Cotă 90 la pariuri!
ATP ROMA
Surpriza anului în tenis: Carlos Alcaraz, eliminat la Roma de un maghiar aflat la debut în turneele ATP! Cotă 90 la pariuri!
Steaua vrea antrenor campion mondial » A mai fost pe bancă în România la Minaur Baia Mare
TRANSFERURI
Steaua vrea antrenor campion mondial » A mai fost pe bancă în România la Minaur Baia Mare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Tibisor
Tibisor  •  16 Mai 2023, 18:48

Sigur ca da ... masca va face diferenta ! *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează