SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SPANIEI 2014, ETAPA 1: JEREZ DE LA FRONTERA, 12.6KM

Start în Turul Spaniei: Nairo Quintana s-a distanţat deja de Alberto Contador şi Chris Froome! Primele indicii

Contador, Quintana, Froome, foto: europapress.es
Contador, Quintana, Froome, foto: europapress.es

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 24 august 2014 13:34

Columbianul Nairo Quintana şi spaniolul Alejandro Valverde au luat un ecart considerabil după contratimpul pe echipe inaugural din Turul Spaniei. Cei 12.6km din Jerez de la Frontera, disputaţi pe o căldură înăbuşitoare, au oferit cîteva indicii despre starea favoriţilor. Îi luăm pe rînd

Condusă de Jonathan Castroviejo, soluţia de compromis între Quintana şi Valverde, Movistar şi-a adjudecat victoria de etapă în ultimul schimb al etapei, cu un timp de 14 minute şi 13 secunde, cu 6 unităţi mai rapid decît cel al celor de la Cannondale. Sky-ul lui Chris Froome a venit la 27 de secunde, Contador şi Tinkoff-Saxo la 19, în timp ce "Purito" Rodriguez a oprit cronometrul pe poziţia pierzătorilor, la 38 de secunde.

Cazul Contador: spaniolul este la prima cursă după Turul Franţei, acolo unde a fost nevoit să abandoneze în etapa a 10-a, cu o accidentare la genunchiul drept. Cu 8 secunde cîştigate în raport cu Froome, rivalul său numărul 1, El Pistolero poate să se declare mulţumit, însă "pulsul meu a fost undeva la 200 de bpm, deci îmi lipseşte antrenamentul". În vîrstă de 31 de ani, dublul cîştigător de Vuelta aşteaptă să vadă dacă trece întreg de prima săptămînă de competiţie, după care se poate gîndi la un eventual amestec în lupta pentru tricoul roşu.

Cazul Froome: britanicul de la Sky are motive să fie mult mai optimist. Accidentat şi el în etapa a 4-a din Turul Franţei, rutierul născut în Nairobi a avut o perioadă de recuperare extinsă, în care a pus kilometri buni în picioare. Pe twitter, a mărturisit: "Picioarele se simt bine, abia aştept restul Vueltei". Froome a dezvăluit că foloseşte un dispozitiv de respirat mai bine, denumit Turbine, menit să îi ridice cu 38% cantitatea de oxigen inhalată. Mai mulţi atleţi folosesc acest dispozitiv. Indicaţii aici.

Ice Bucket Quintana: tînărul columbian cîştigător de Giro are şansa să doboare cele mai mari nume din ciclism în singurul Mare Tur ce promite o dispută de gală. Liderul lui Movistar şi-a adjudecat contratimpul fără prea multe probleme, iar secunde acumulate facil sînt un bonus neaşteptate. Cu aproximativ 40 de kilometri rămaşi de contratimp, potopul de atacuri este de aşteptat în munţi.

Clasamentul etapei 1:
1 Movistar 0:14:13 
2 Cannondale  0:00:06 
3 Orica GreenEDGE
4 Trek 0:00:09 
5 Omega Pharma - Quick-Step 0:00:11 
6 Giant - Shimano 0:00:16 
7 Tinkoff - Saxo 0:00:19 
8 Belkin 
9 BMC  0:00:21 
10 Lampre - Merida 0:00:25

Clasamentul general:
1 Jonathan Castroviejo  (Spa) Movistar  0:14:13 
2 Alejandro Valverde  (Spa) Movistar   
3 Andrey Amador Bakkazakova (CRc) Movistar  
4 Imanol Erviti Ollo (Spa) Movistar
5 Javier Moreno Bazan (Spa) Movistar
6 Nairo Alexander Quintana Rojas (Col) Movistar
7 Gorka Izaguirre Insausti (Spa) Movistar
8 Adriano Malori (Ita) Movistar 0:00:04 
9 José Herrada Lopez (Spa) Movistar  0:00:06 
10 Damiano Caruso (Ita) Cannondale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează