SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2015

Stupoare în Turul Italiei! Richie Porte, unul dintre favoriții cursei, a făcut o greșeală stupidă și a fost sancționat drastic

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 mai 2015 10:50

Australianul Richie Porte (Sky) și-a văzut spulberate șansele de a se impune în Turul Italiei 2015, după o greșeală de amator făcută în etapa a zecea

Ce s-a întîmplat

Cu 7 kilometri înainte de finalul etapei disputate între Civitanova Marche și Forli, australianul de la Sky a făcut pană, moment în care i-a sărit în ajutor Simon Clarke, compatriotul de la o echipă rivală, Orica GreenEDGE, care i-a cedat propria roată pentru a nu pierde timp. Richie Porte a revenit în cursă și a sosit la 47 de secunde după Alberto Contador și Fabio Aru, cei doi rivali principali la cîștigarea Il Giro. După terminarea etapei, Porte i-a mulțumit lui Clarke pe contul său de twitter, postînd și o fotografie cu incidentul.

Amendat cu două minute pierdute la general

Probleme au apărut după terminarea etapei, cînd Porte a aflat ce greșeală a comis. Regulamentul Uniunii Cicliste Internaționale interzice ajutorul tehnic acordat de un ciclist de o echipă adversă, iar Porte a fost sancționat cu pierderea a două minute în clasamentul general, pe lîngă cele 47 de secunde pe șosea.

Astfel, de pe locul 3, Richie Porte a ajuns pe locul 12, la 3 minute și 9 secunde distanță de Alberto Contador, liderul cursei.

Nu se putea face nimic, regulile sînt reguli, iar în joc a fost credibilitatea sportului, iar în acest caz a fost vorba de credibilitatea Turului Italiei Mauro Vegni, directorul Giro

Etapa a zecea a fost cîștigată de către Nicola Boem (Bardiani-CSF), dintr-o evadare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  20 Mai 2015, 15:27

...cu toata legatura lui radio a pierdut 2 min ...Porte a recunoscut ca nu stia de regula ...

titelb
titelb  •  20 Mai 2015, 12:10
Postat de ovidiu_3003 pe 20 Mai 2015, 11:26

...in multe sporturi participantii nu cunosc bine regulamentul ...Porte a avut ghinion ...

Richie Porte ca mai toti ciclistii participanti la turul Italiei au legatura radio permanenta cu cei din conducera echipei aflati in caravana turului. Clubul britanic profesionist Sky, unul din cele mai mari cluburi de acest gen din lume, nu are amatori in stafful echipei care participa la turul Italiei.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  20 Mai 2015, 11:26

...in multe sporturi participantii nu cunosc bine regulamentul ...Porte a avut ghinion ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează