SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI 2014, SÎMBĂTĂ

"Totul pentru locul 1! Chris Froome are atacuri extraterestre, dar nu e de nebătut" » Alberto Contador vînează al 3-lea Tur al Franţei din carieră

Alberto Contador vrea Turul Franței, foto: Tinkoff-Saxo
Alberto Contador vrea Turul Franței, foto: Tinkoff-Saxo

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 02 iulie 2014 11:57

Spaniolul Alberto Contador a avut o pregătire excelentă pentru Turul Franţei, însă rutierul de la Tinkoff-Saxo ştie că, în cazul în care nu recuperează tricoul galben de la Chris Froome, va avea un nou sezon ratat. Începînd cu această sîmbătă, El Pistolero e cu motoarele turate la maximum

Pînă acum, Alberto Contador a avut o jumătate excelentă de sezon. Victoriile convingătoare din Turul Ţării Bascilor şi Tirreno-Adriatico, dar, mai important, duelurile cîştigate contra lui Froome au făcut ca spaniolul născut în Pinto să se întoarcă în topul favoriţilor pentru Turul Franţei. Mai mult, creierul echipei, directorul Bjarne Riis, a spus că "Alberto e la cel mai înalt nivel din ultimii 4 ani".

Rutierul în vîrstă de 31 de ani a fost nimicit în Marea Buclă 2013, acolo unde britanicul Chris Froome s-a folosit de fiecare oportunitate pentru a-i distruge moralul, dar a insistat pe antrenamente şi şi-a dedicat fiecare picătură de sudoare obiectivului din această lună iulie: un al 3-lea tricou galben, după cele din 2007 şi 2009.

"Singurul obiectiv este să cîştig", a declarat Contador pentru cotidianul spaniol AS. "Dacă m-aş mulţumi cu locul secund, nu aş avea suficientă motivaţie pentru a face sacrificiile pe care le fac. Totuşi, e clar, există un favorit clar pentru Tur, Chris Froome, care este la fel de puternic ca anul trecut. Dar nu e de nebătut, nimeni nu e".

În ciuda curtoaziei cu care Alberto Contador îl tratează pe rivalul său de la Sky, spaniolul a reuşit să îşi învingă demonii în recent încheiatul Criterium du Dauphine. Pe scurt, El Pistolero a arătat ca în vremurile bune, s-a ţinut de Froome pe căţărări, după care l-a făcut praf în ultima etapă.

Însă Contador a rămas impresionant de primul atac al lui Froome, în prima etapă montană a cursei, atunci cînd britanicul a izbucnit repetat, pe pante de 7-10%. "Nu am văzut pe nimeni, niciodată, care să facă aşa ceva! A fost mai puternic ca pe Mont Ventoux! A avut cîteva atacuri violente, 35 de secunde pînă la fund! Îţi provoacă respect, dar nu şi teamă!".

Turul Franţei pleacă la drum sîmbătă, din Leeds, şi se termină peste 3 săptămîni şi 21 de etape, pe Champs-Elysee. Cei 198 de rutieri vor fi nevoiţi să parcurgă 3664 de kilometri şi să calce teritoriul a patru ţări: UK, Franţa, Belgia şi Spania. În 2013, cursa a fost urmărită de 3.5 miliarde de telespectatori, la nivel mondial. Competiţia este transmisă de Eurosport.

Tinkoff-Saxo pentru Turul Franţei:
Alberto Contador, Michael Rogers, Nicolas Roche, Michael Mørkøv, Rafal Majka, Jesús Hernandez, Sergio Paulinho, Daniele Bennati, Matteo Tosatto.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
madskills
madskills  •  02 Iulie 2014, 12:37

E gresit titlul sondajului. Corect era care dintre dopati castiga Turul Frantei?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează