SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

TURUL FRANȚEI // Columbia s-a îmbrăcat în galben » Egan Bernal e câștigătorul Turului Franței

FOTO: Reuters +5   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 28 iulie 2019 21:38

Victoria columbianului Egan Bernal (22 de ani) în Turul Franței a declanșat petrecerea în Zipaquirá, micuțul oraș din care provine și care e situat la 2.650 de metri altitudine.

Egan Bernal a scris istorie pentru țara sa și în Turul Franței. El a devenit primul rutier din Columbia care se impune în Marea Buclă. În plus, la 22 de ani și 195 de zile, este cel mai tânăr ciclist care câștigă în epoca modernă cursa de trei săptămâni.

„Simt că nu e doar triumful meu, ci al întregii țări din care vin. Sunt columbieni care s-au impus în Il Giro și în La Vuelta, dar ne lipsea Le Tour. Sunt extrem de onorat că eu sunt cel care completează această triadă. Tatăl meu nu a putut să vorbească la început, dar când și-a recuperat cuvintele m-a felicitat. Mai avea puțin și plângea. Pentru noi e un vis, ne uitam împreună la Turul Franței la TV și părea ceva de neatins”, a povestit el.

Cățărătorul dintre nori În Zipaquirá, locul unde a crescut, a fost sărbătoare mare. Faptul că orașul e situat la altitudinea de 2.650 de metri pare că l-a ajutat.

+6 FOTO

„Trăim printre nori, de aceea mă simt mai bine pe vârfuri decât în prima parte a urcării. Sunt un cățărător și cu cât urcăm mai sus mă simt mai în largul meu”, a explicat Egan Bernal.

Mama sa, Flor, a povestit pentru El Espectador că prenumele fiului său a fost ales de doctorul care i-a dat vestea că este însărcinată.

A trecut și prin România

Dependent de cafea și de ciclism, Egan s-a încoronat ieri la Paris, după o etapă de paradă lungă de 128 de kilometri, între Rambouillet și Paris, și care a fost câștigată de Caleb Ewan. Columbianul a sărbătorit, a băut șampanie pe bicicletă și a defilat alături de colegii săi de la Ineos. Au fost trei săptămâni dificile, dar care l-au recompensat din plin. „Aproape că am renunțat după contratimpul de la Pau. Trebuie să mai lucrez pentru astfel de etape”, a detaliat Bernal.

Columbianul care în urmă cu șase ani a încercat să urmeze o carieră în jurnalism a rulat și pe șoselele din România, el câștigând Turul Bihorului în 2016 și pe cel al Sibiului în 2017. 

500.000 €este premiul pe care-l va încasa Egan Bernal pentru câștigarea Turului Franței 

Câștigătorii tricourilor distinctive ale ediției 2019

  • Tricoul galben (cel mai bun în clasamentul general) - Egan Bernal (Ineos)
  • Tricoul verde (cel mai bun sprinter) - Peter Sagan (Bora Hansgrohe)
  • Tricoul alb cu buline roșii (cel mai bun cățărător) - Romain Bardet (AG2R La Mondiale)
  • Tricoul alb (cel mai bun tânăr) - Egan Bernal (Ineos)

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close