SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2017

TURUL FRANȚEI Marcel Kittel l-a egalat pe legendarul Erik Zabel, după o victorie la 6mm! » Începe un weekend de foc pentru Chris Froome și favoriți

Marcel Kittel, stânga, foto: reuters +3   FOTO
Marcel Kittel, stânga, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 iulie 2017 09:36

Grație unei victorii de etapă obținută într-un sprint în care a fost cu 6 milimetri mai bun ca adversarul direct, germanul Marcel Kittel (QuickStep Floors) l-a egalat la victorii de etapă în Turul Franței pe legendarul Erik Zabel, 12!

Sunt specialiști care spun că diferența dintre Marcel Kittel și Edvald Boasson Hagen, din etapa a șaptea a Turului Franței 2017, de 6 milimetri, este cea mai mică din istoria competiției. Germanul în vârstă de 29 de ani a bifat al treilea succes în această Mare Buclă, al 12-lea din carieră, o performanță care îl clasează la același nivel cu Zabel, om cu 6 tricouri verzi consecutive în palmares. 

"A fost incredibil de aproape. 6 milimetri pot decide între multă bucurie și multă dezamăgire. Sunt bucuros că am reușit să îmi arunc bicicleta suficient de departe pentru a obține acest avantaj. E un record pentru mine, cel mai mic avantaj din carieră. Mă simt incredibil să îl egalez pe Erik Zabel, dar nu rulez pentru recorduri, ci pentru că mă face fericit", a declarat rutierul de la QuickStep la finalul etapei. 

stage7kittel boassonhagen photofinish 670

Urmează două etape importante pentru oamenii de clasament general, acolo unde Chris Froome este tricou galben:

Astăzi, cu 188 de kilometri între Dole și Station des Rousses, plutonul are de înfruntat cea mai grea etapă de până acum. Finalul de etapă este la 8 borne distanță de vârful unei cățărări de categoria 1, ce poartă numele complicat de Montée de la Combe de Laisia les Molunes. 

tdf17 profil8 670

Mâine, înainte de prima zi de odihnă, Froome și compania au de escaladat 3 vârfuri de categorie specială, inclusiv Grand Colombier. Zi poate una foarte interesantă, deși ultima dintre ascensiune este parcursă cu 20 de kilometri înainte de final. Rutieri precum Fabio Aru sau Alberto Contador, ușor sub par în evoluții, pot încerca să mai regleze ecartul. 

tdf17 profil9 670

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
218850731946542
Mihnea Popescu  •  09 Iulie 2017, 10:04

Zabel are 6 (sase !!!) Tricouri verzi !!! Mai are mult pana la el...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează