CICLISM    •   TURUL FRANȚEI 2018, 7-29 IULIE

TURUL FRANȚEI. Propunere incredibilă! Marele Bernard Hinault îl face praf pe Chris Froome: "Cicliștii să facă grevă dacă îl văd în Turul Franței"

Chris Froome, stânga, și Bernard Hinault, dreapta, foto: Guliver/gettyimages

Chris Froome, stânga, și Bernard Hinault, dreapta, foto: Guliver/gettyimages

Joi, 21 Iunie

De 5X campion în Turul Franței, francezul Bernard Hinault nici nu vrea să audă că britanicul Chris Froome va fi la startul Marii Bucle, pe 7 iulie.Hinault este ultimul francez care a câștigat tricoul galben, în 1985, fiind un apropiat al organizatorilor competiției. Cuvântul "Bursucului" poate cântări greu în primirea pe care suporterii francezi i-o vor face lui Chris Froome, în tentativa acestuia de a-l egala pe Bernard Hinault la numărul de tricouri galbene, 5.

Controversa are loc pentru că britanicul Froome este în mijlocul unei anchete privind testul pozitiv din Turul Spaniei 2018, când a fost prins cu valori duble de Salbutamol în urină. Nu s-a dat încă un verdict, cazul fiind în continuare investigat de Uniunea Ciclistă Internațională, dar Froome a participat deja în Turul Italiei, un alt Mare Tur, pe care l-a și câștigat.

"Chris Froome n-ar trebui să fie la startul Turului. E simplu, a testat pozitiv. Oamenii de la Uniunea Ciclistă Internațională trebuiau să aplice regula: ești prins, nu concurezi. Contador a primit acest tratament, dar Froome nu pățește nimic. Dacă autoritățile nu fac nimic, rutierii s-ar putea implica. Plutonul ar trebui să se oprească și să spună: dacă participă și el, noi nu concurăm", a explicat Hinault. 

Turul Franței 2018 începe pe 7 iulie, în Noirmoutier-en-l'Île. Marea Buclă parcurge 3329 de kilometri în 21 de etape, până la Paris, pe Champs-Elysees.

4 Tururiale Franței are Chris Froome, care vrea să ajungă la 5, record absolut pe care l-ar împărtăși cu Eddy Merckx, Bernard Hinault, Miguel Indurain și Jacques Anquetil

Comentarii (1 ) Adaugă comentariu

Costel Tudor  •  21 Iunie 2018, 12:32

Cine a urmărit turul Italiei 2018 , f. ușor vedeai ca Froome nu este curat ! El se cațăra pe munți de parca cobora ! Nu era nevoie nici de urina , nici de sânge la analiza . Dacă Froome concura pt. Katiușa sau pt. Astana acum era și Arestat !

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase