SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

TURUL FRANȚEI // VIDEO + FOTO Surpriză de proporții pe Tourmalet: Pinot câștigă, dar Alaphilippe devine favorit CLAR la victoria finală

FOTO: Reuters +7   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 iulie 2019 19:19

Francezul Thibaut Pinot (29 de ani), de la Groupama - FDJ, a câștigat etapa de astăzi din Turul Franței, una cu final în cățărare pe legendarul Tourmalet. Julian Alaphilippe (27 de ani), rutierul celor de la Quick-Step, își păstrează tricoul galben.

Gluma se îngroașă în Turul Franței. Julian Alaphilippe a rezistat, ba chiar a lăsat în urmă o parte dintre favoriți, pe o cățărare de categorie specială. Francezul a terminat al doilea , după compatriotul Thibaut Pinot, și își mărește avansul în clasamentul general la 2 minute și 2 secunde față de britanicul Geraint Thomas și 2 minute și 14 secunde față de olandezul Steven Kruijsiwjk.

2,00 este cota lui Julian Alaphilippe la câștigarea Turului Franței în acest moment. Kruijswijk e al doilea, cu o totă de 5,00. Al treilea e Geraint Thomas, cu o cotă de 6,00.

Zi nefastă pentru columbieni

Cicliștii columbieni au încercat astăzi să onoreze ziua națională cu o victorie, practic, pe teren propriu, la mare altitudine. Au clacat însă pe rând. Primul a fost Nairo Quintana, eternul pierzător al celor de la Movistar. Nairo a terminat cursa la 3 minute și 24 de secunde. În grupul de frunte rămăseseră Egan Bernal (Team Ineos) și Rigoberto Uran (Education First), incapabili să țină ritmul cu francezii. 

Cine poartă tricourile distinctive

  • Tricoul verde, al punctelor: Peter Sagan
  • Tricoul cu buline, al cățărătorilor: Tim Wellens
  • Tricoul alb, al tinerilor: Egan Bernal
  • Cea mai bună echipă: Movistar

Clasamentul etapei

clasamentul etapei

Clasamentul general

clasament

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
radu876
radu876  •  27 Iulie 2019, 12:26

singura sansa sa mai aflam ceva despre tdf de pe acest sit de web este sa spuna becali ca il vrea la fcsb pe bernal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează