SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM

Turul României a fost cucerit de un rutier român! » Pedalează bine acasă

Articol de - Publicat duminica, 12 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 11 iunie 2011 22:15

Andrei Nechita a cîştigat Mica Buclă după 3 ani în care românii nu s-au mai apropiat de trofeu.

După ce a debutat la Constanţa, a străbătut Moldova pînă la Botoşani, a ajuns în Ardeal, prin Tg. Mureş şi Sibiu, şi a traversat munţii prin Transfăgărăşan, Turul României s-a încheiat ieri, la câmpie, la Bucureşti unde a fost încununat în câştigător Andrei Nechita.

Component al echipei naţionale a României, Nechita a adus trofeul acasă după o pauză de trei ani în care au urcat pe podium rutieri bulgari, ruşi şi unguri. Victoria românului este cu atît mai valoroasă cu cît ediţia din acest an a măsurat şi cel mai lung traseu din ultimii zece ani, 1.354 kilometri, cu 200 de kilometri mai mult decît în 2010.

În clasamentul general final, Nechita a fost urmat de grecul Ioannis Tamouridis (Tableware) şi de italianul Angelo Ciccone (San Marco Concrete). Ultima etapă a turului, a 9-a, desfăşurată ieri între localităţile Săcele (judeţul Braşov) şi Bucureşti, pe distanţa de 168 de kilometri, a fost cîştigată de italianul Fabio Masotti, de la echipa San Marco Concrete, în 3h:21,15.

Pe locul doi s-a clasat ungurul Krisztian Lovvassy (Ora Hotels Carrera), iar pe trei a sosit Ioannis Tamouridis, ambii cronometraţi cu acelaşi timp ca învingătorul.

Pe lîngă tricoul galben, Nechita a primit şi tricoul albastru (pentru românul cel mai bine clasat). Tricoul verde, al căţărătorilor, a fost cîştigat de bulgarul Vladimir Koev (Konya Torku, Turcia), iar cel roşu, al sprinterilor, i-a revenit grecului Ioannis Tamouridis, care şi-a adjudecat şi tricoul alb, pentru cel mai combativ ciclist.

Tricoul alb, oferit de COSR pentru cel mai bun tînăr român a fost, în final, cîştigat de "tricolorul" Alexandru Grădinaru. La ediţia din 2011au luat startul 67 de ciclişti, de la 12 echipe, iar la linia de sosire au ajuns doar 47.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
raul4steaua
raul4steaua  •  12 Iunie 2011, 10:18

A fost atat de mare aceasta competitie, incat nu au avut nimeni decenta sa o transmita din televiziunile romanesti

shumi_panco_gool
shumi_panco_gool  •  12 Iunie 2011, 09:25

felicitari si poate vedem rutieri romani si in marea bucla

suhy
suhy  •  12 Iunie 2011, 07:20

FELICITARI ANDREI!!!si VASLUIUL e MANDRU de tine!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close