SPORTURI  »  CICLISM  »  DEZVĂLUIRE

Un fost mare campion mărturiseşte: ”Pe vremea mea nu se obţinea o mare performanţă fără doping” :S

Jan Ullrich își recunoaște greșelile trecutului
Jan Ullrich își recunoaște greșelile trecutului

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 iulie 2012 09:14

A cîştigat Turul Franţei în 1997. Devenea atunci primul şi singurul ciclist german triumfător în ”Marea Buclă”, unde a obţinut şi 5 locuri 2. Apoi a cucerit Turul Spaniei, în 1999, şi aurul olimpic, un an mai tîrziu. În 2006 a fost prins cu mîţa-n sac: implicat într-un scandal de dopaj, Operacion Puerto, a fost exclus din Turul Franţei, iar probele au făcut ca să fie suspendat şi să-i fie anulate toate succesele obţinute după 2005.

El este Jan Ullrich. A ajuns la 40 de ani şi are forţa să recunoască marea boală a ciclismului: utilizarea substanţelor interzise. Intervievat de agenţia ”DPA”, el a spus pe şleau: ”Pe vremea mea nu se obţinea o mare performanţă fără doping. Acest lucru este valabil şi în cazul meu”.

”Am comis greşeli şi am plătit pentru ele”, a mai zis Ullrich, însă ”dacă ar fi să întorc timpul înapoi, aş proceda la fel. Însă totul e trecut. Ceea ce sper din toată inima este să fie mai curat ciclismul de acum faţă de cel din epoca mea. Cred că se poate, am încredere”.

Scandalul de dopaj l-a afectat serios. De ruşine, Jan a evitat o bună vreme ochii lumii, trăind retras cu familia în oraşul elveţian Scherzingen. De cîtva timp, a reînceput să reapară public. Se implică în proiecte sociale şi în organizarea de evenimente sportive locale. Ceea ce-l ajută să prindă curaj să privească iar oamenii în faţă fără să roşească.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
budur
budur  •  08 Iulie 2012, 12:38

macar neamtul a recunoscut ,pe cand altii tac ca hotul in porumb

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  08 Iulie 2012, 05:27

Neamtul ramane un mare campion ...chiar daca drogurile luate de american au fost mai bune decat drogurile luate de el .

ulle
ulle  •  07 Iulie 2012, 19:50
Postat de catzulinho pe 07 Iulie 2012, 15:57

E frustrant sa descoperi cazuri de genul, e frustrant sa te impaci cu ideea ca evenimente pe care tu le considerai colosale, sa aibe aceasta calitate doar pt ca s-au comis ilegalitati, infractiuni etc. Cum mai pot considera eu un om, o echipa, valoroasa cand stiu ca a ajuns sa fie evaluata asa prin performante TRUCATE ? Cum sa lauzi titlul Juventus-ului cand au aparut atatea in Italia dupa campionatul asta (plus vechea experienta Juventus), experienta Steaua, CFR, e trist dar viata merge inainte, poate ca tocmai asta face lucrurile mai interesante: ne impartim... PS: Se pare ca a incalca toate regulile face ca jocul sa fie mai interesant, din pacate, "regula" asta functioneaza

Nu poti lauda titlul castigat de Juve, dar o poti lauda pe ma-ta ca ia 3 poule in gura concomitent.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează