SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM / TURUL FRANTEI

Un nou caz de dopaj poate ameninta Le Tour

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 iulie 2007 00:00

Informatiile conduc spre unul dintre cei cu tricouri distinctive

E posibil ca, pina duminica, organizatorii Turului Frantei sa anunte un nou nume pe lista neagra a dopingului din aceasta editie. In ordine cronologica, au fost Sinkewitz (T-Mobile, testosteron), Vinokurov (Astana, transfuzie sangvina), Moreni (Cofidis, testosteron). Apoi, olandezii de la Rabobank l-au concediat pe liderul Turului din acel moment, Michael Rasmussen, si l-au retras din cursa pentru ca a mintit in privinta locului de cantonament din luna iunie.

Acum, presa franceza a lansat alta informatie, conform careia ar mai exista un caz de dopaj si ca e vorba de un nume greu. Adica unul dintre cei invesmintati in tricouri distinctive. Daca e galben, e Contador (Discovery), omul care a mers umar la umar cu Rasmussen pe munte, dar care sustine ca e curat. Daca e verde, e Boonen (Quick Step), liderul sprinterilor, care are o victorie de etapa. Daca e alb cu buline rosii, e Soler, cel mai valoros catarator al momentului. Daca e alb, e Txurruka, cel care le succede lui Contador si Soler in clasamentul tinerilor. Poate fi insa vorba de insusi Rasmussen, invingator in doua etape, ultima chiar cu o zi inainte de excluderea sa. Exact atunci reusise sa escaladeze virful Aubisque intr-un timp de senzatie, mai bun cu un minut si 20 de secunde decit cel al lui Richard Virenque din vremea cind concura la acea Festina burdusita de EPO.

Casar victorios
Etapa de ieri, desfasurata pe un traseu aproape plat intre Cahors si Angoulême, pe 211 kilometri, l-a avut drept erou pe francezul Sandy Casar (Française des Jeux). Plecat timpuriu in evadare alaturi de alti trei rutieri, el cazuse la inceputul rundei din cauza ciocnirii cu un ciine. Cu sortul rupt si fesa dreapta ranita, Casar a mers pina la capat si a lansat atacul final cu un kilometru inainte de sosire. Azi e contratimpul dintre Cognac si Angoulême, 55,5 kilometri, care va hotari ierarhia finala.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează