SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL POLONIEI

VIDEO Accidentare horror în Turul Poloniei: Fabio Jakobsen e în comă indusă!

Articol de - Publicat joi, 06 august 2020 10:35 / Actualizat joi, 06 august 2020 10:47

Ciclistul olandez Fabio Jakobsen (23 de ani, Deceuninck-QuickStep) se află în comă indusă, după o accidentare oribilă suferită ieri în prima etapă din Turul Poloniei. Fabio Jakobsen a intrat în barierele de protecție în ultimii metri ai sprintului la viteză maximă de la Katowice. 

„Condiția lui este foarte severă. Există un risc pentru viața lui. A suferit răni serioase la cap. A pierdut mult sânge, dar e foarte puternic și sperăm să supraviețuiască”, a explicat doctorul Turului Poloniei, Barbara Jerschina. Conform unui comunicat postat de echipa sa: „Situația lui Fabio Jakobsen este foarte serioasă, dar stabilă. Testele făcute arată că nu sunt răni la coloana vertebrală sau la creier”. 

Căzătura lui Jakobsen a fost provocată de compatriotul Dylan Groenewegen, 27 de ani, care a sprintat haotic și a virat brusc, ceea ce l-a trimis pe rutierul lui QuickStep în mantinelă. 

Groenewegen a fost declarat inițial câștigătorul etapei, dar apoi a fost descalificat de organizatori pentru comportament periculos pe șosea. 

Citește alte știri de ciclism:

Turul Franței 2020: o ediție fără precedent aduce o confruntare între super-echipele Ineos și Jumbo-Visma

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează