SPORTURI  »  CICLISM  »  INEDIT

VIDEO. Vlad Dascălu, românul care se antrenează ca în filmele SF pentru Jocurile Olimpice și Mondiale

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 decembrie 2020 10:01 / Actualizat sambata, 19 decembrie 2020 10:01

După ce a câștigat primul titlu mondial din istoria ciclismului românesc, calificându-se la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și după un prim an la categoria Elite din cadrul Cupei și Campionatului Mondial de MTB, Vlad Dascălu este hotărât ca în 2021 să lupte pentru podiumul mondial și pentru o medalie olimpică.

Iar pentru îndeplinirea obiectivelor, tânărul de 23 de ani a avut de înfruntat o adevărată provocare! În ultima sa misiune de la finalul acestui an, intitulată "Ghost Training with a Racing Drone", Vlad a schimbat regulile unui antrenament clasic, luându-se la întrecere cu o dronă de curse pe cărările spectaculoase din jurul regiunii Păltiniș.

Cunoșteam cât de cât locurile pe unde s-a desfășurat filmarea, dar și așa am avut surprize plăcute, iar experiența a fost una specială. Am stat la Păltiniș aproape cinci zile, în care m-am antrenat în locuri unde accesul este destul de greu
Vlad Dascălu, ciclist

Pe întregul traseu au fost folosite în total trei drone de competiție, una principală și două de rezervă, iar în total au fost schimbate 20 de seturi de elice, pentru că acest tip de drone necesită elice printate 3D.

Peisajul spectaculos din zona Păltinișului, terenul accidentat, dar perfect pentru antrenamentul lui Vlad, și potecile de pe traseele sălbatice din zonă au fost cheia succesului.

VIDEO. Vlad Dascălu, românul care se antrenează ca în filmele SF pentru Jocurile Olimpice și Mondiale

"Mi-a plăcut foarte mult duelul cu drona, fiindcă a trebuit să dau totul pentru a o urmări, mai ales pe urcări. Cred că ar fi un partener foarte bun de antrenament, dacă pilotul este la fel de bun ca băieții cu care am lucrat pentru acest proiect. O adevărată provocare!", a fost concluzia trasă de sportivul de 23 de ani.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Acoperișul de pe Arena Natională stă să ne cadă în cap înainte de Euro! Detalii șocante + cum au reacționat Firea și Nicușor Dan

EXCLUSIV Victor Ciutacu intervine în scandalul Colțescu: „Prietene, hai s-o lămurim! Acolo a fost o golănie de nivel planetar. Ba și Webo au făcut un circ de neimaginat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează