SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI 2007

Vinokourov s-a impus la Albi

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 iulie 2007 00:00

Alexandr Vinokurov a pornit ieri în cursa cu timpul cu un singur bandaj pe genunchiul drept şi cu urmele celor treizeci de copci pe sub echipamentul bleu al echipei Astana. Urmările căzăturii din etapa dintre Chablis şi Autun nu l-au împiedicat pe kazah să adune cele mai puţine minute la sosire. Pe lîngă povara rănilor, mai avea în roţi şi greutatea unui loc nouăsprezece în clasamentul general, cu un deficit de opt minute în raport cu liderul Michael Rasmussen. Dar picioarele lui Vinokurov n-au fost încurcate de nimic, nici măcar ploaia care a udat şoseaua nu i-a pus probleme, el depăşindu-l pe Cadel Evans cu un minut şi paisprezece secunde, iar pe coechipierul său Andreas Kloden cu un minut şi treizeci şi nouă de secunde.

Performanţa de la capătul celor 54 de kilometri din jurul oraşului Albi l-a ridicat zece poziţii în clasamentul general. "Mă gîndesc din nou la cîştigarea Turului", a spus ciclistul. Pentru a se recupera cît mai repede, Vinokurov l-a adus în caravană pe fizioterapeutul său, Serge Paoletti. Etapa a treisprezecea, care trebuia să zguduie ierarhia generală, nu i-a luat tricoul galben lui Michael Rasmussen. Danezul a terminat pe locul unsprezece şi va înfrunta azi Pirineii tot cu tricoul de lider pe umeri. Etapa de azi se întinde pe 197 de kilometri, între Mazamet şi Plateau de Beille.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează