SPORTURI  »  CICLISM  »  DOPAJ

WADA a depus apel la TAS în cazul Contador

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 30 martie 2011 13:36

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat, miercuri, că a depus recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) contra deciziei federaţiei spaniole de a-l achita pe rutierul Alberto Contador, la o săptămână după apelul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI).

"Agenţia Mondială Antidoping a depus astăzi un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne contra deciziei federaţiei spaniole de ciclism în cazul Alberto Contador. Domnul Contador a fost achitat în urma unui control antidoping pozitiv la 12 iulie 20120. În virtutea politicii sale, WADA nu va comenta mai mult cazul pentru a susţine integritatea procedurilor", a anunţat AMA, într-un comunicat.

UCI a făcut apel la TAS în 24 martie, iar WADA dispunea de un termen de 21 de zile, potrivit mediafax.

Contador, cîştigător al Turului Franţei în 2010, a fost depistat pozitiv în timpul competiţiei, la 21 iulie. În eşantioanele prelevate de la sportiv s-au descoperit urme infime de clenbuterol, produs interzis. Rutierul spaniol a explicat prezenţa urmelor prin faptul că ar fi fost victima unei contaminări alimentare şi a obţinut câştig de cauză la federaţia spaniolă, prima instanţă competentă în acest caz.

Playtech: Ce a făcut Regina Elisabeta la doar 4 zile de la moartea Prințului Philip. Doamne, câtă putere are


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează