SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Wout van Aert a făcut dubla într-o etapă în care s-a mers într-un ritm nebun

Wout van Aert și bucuria sa de la final FOTO Reuters
Wout van Aert și bucuria sa de la final FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 septembrie 2020 19:38 / Actualizat sambata, 05 septembrie 2020 19:56

Rutierul belgian de la Jumbo-Visma s-a impus în etapa a șaptea a Turului Franței purtată între Millau și Lavaur pe 168 de kilometri, după ce o câștigase și pe a cincea

Ciclistul în vârstă de 25 de ani pare să fie deocamdată protagonistul acestei ediții a Le Tour. Wout van Aert a reușit, vineri, al doilea succes de etapă din 2020, după un sprint la Lavaur.  A fost o rundă cu multe evenimente, deși profilul său plat nu anunța acest lucru. 

Vântul a fost cel care a jucat un rol important, dar și echipa Bora care a reușit să rupă plutonul, evenimente de care au profitat majoritatea rutierilor de clasament general. Marii perdanți ai zilei au fost slovenul Tadej Pogacar (UAE Emirates), care era pe locul 3 înaintea etapei, şi spaniolul Mikel Landa (Bahrain McLaren). „S-a mers cu viteză, echipa mea a făcut tot ce era posibil, până la urmă nu e decât un minut, vom încerca să recuperăm”, a spus slovenul.

Wout van Aert i-a depășit la sprintul final pe Edvald Boasson Hagen (NTT Pro Cycling) și Bryan Coquard (B&B Hotels Vital Concept). „Sunt tare mândru pentru această victorie, dar trebuie să spun că echipa Bora a făcut un lucru impresionant impunând acel ritm ridicat încă de la început, care i-a deranjat pe mulți”, a spus belgianul.

Încă o zi în galben

Britanicul Adam Yates păstrează încă o zi tricoul de lider. „A fost o etapă extrem de dură, cu un ritm nebun de la primul până la ultimul kilometru, nu am avut niciun moment de odihnă. Așa a impus Bora, mi-ar fi plăcut o etapă liniștită înainte de Pirinei, dar nu a  fost posibil.”, a spus el.

Peter Sagan a revenit în verde, după ce Sam Bennett nu a putut ține ritmul impus de cei de la Bora, însă a avut probleme înainte de final. ”Am fost ghinionist pentru că mi s-a blocat lanțul.  Eram în spatele lui Van Aerts, dar am ieșit din poziție și toată lumea a luat-o în stânga. Am încercat să nu cad și am lovit pe cineva!”, a spus slovacul. 

Etapa de sâmbătă va fi prima din Pirenei, desfășurându-se între Cazères-sur-Garonne și Loudenvielle pe 141 km și  cuprinzând cățărarea de categorie specială Port de Balès.

Top 5 în etapa a 7-a

1. Wout van Aert (Belgia/Team Jumbo-Visma) 03:32:00
2. Edvald Boasson Hagen (Norvegia/NTT Pro Cycling)       în același timp 
3. Bryan Coquard (Franța/B&B Hotels-Vital Concept)în același timp 
4. Christophe Laporte (Franța/Cofidis)     în același timp 
5. Jasper Stuyven (Belgia/Trek-Segafredo)în același timp 

Top 5 în clasamentul general după 7 etape

1. Adam Yates (Marea Britanie/Mitchelton-Scott) 30h36:00
2. Primoz Roglic (Slovenia/(Jumbo-Visma) la 3s
3. Martin Guillaume (Franța/Cofidis)   la 9s
4. Egan Bernal (Columbia/Ineos Grendiers) la 13s
5. Tom Dumoulin (Olanda/Jumbo-Visma) același timp 

Citește mai multe știri din ciclism:

Solitar în vârf » Succes kazah al lui Lutsenko pe Mont Aigoual în Turul Franței

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
baimareegalrbm
baimareegalrbm  •  13 Octombrie 2020, 17:50

Bravo

Vezi toate comentariile (1)
Comentează