Apare patinoarul?! » Mai sînt 18 zile pînă la debutul Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013

Foto: Bogdan Bălaş (Braşov)
Foto: Bogdan Bălaş (Braşov)

Articol de - Publicat joi, 31 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 06 februarie 2013 10:27

Azi vor începe manevrele de umplere a balonului presostatic ce va acoperi arena cu gheaţă din Poiana Braşov.

Consorţiul de trei firme care a cîştigat investiţia privind acoperirea patinoarului din Poiana Braşov, arenă necesară şi obligatorie pentru desfăşurarea Micii Olimpiade de la Braşov (17-22 februarie), s-a angajat că pe 5 februarie sportivii vor putea începe aici antrenamentele.

Timp de o lună, constructorii au lucrat la fundaţie. Ieri lucrurile au început să se precipite. A fost desfăşurată prelata balonului presostatic care va acoperi arena cu gheaţă din staţiunea montană.

"Am înţeles că de miercuri noapte vor începe procedurile de umplere cu aer a balonului, iar acesta va fi ridicat complet în cursul zilei de joi", a explicat Vasile Ungureanu, directorul complexului sportiv naţional din Poiana Braşov.

La această operaţiune vor participa şi 25 de deţinuţi de la Penitenciarul Codlea, cu care constructorul a semnat un contract.

Patinoarul din Poiană va găzdui întrecerile de patinaj artistic şi cele de short track din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, eveniment la care şi-au anunţat participarea 2.500 de sportivi şi antrenori din 46 de ţări.

Ceremonia de deschidere este programată pe 17 februarie, ora 19:00, şi va avea loc pe stadionul din cadrul Liceului cu Program Sportiv din Braşov. La ceremonie vor participa Jacques Rogge, preşedintele CIO, şi Traian Băsescu, şeful statului român.

750.000 de euro va plăti ANST pentru lucrările de acoperire a patinoarului din Poiana Braşov

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează