Flacăra olimpică arde la Bucureşti în faţa sediului COSR

Articol de GSP - Publicat luni, 04 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 06 februarie 2013 10:26

Pînă pe 9 februarie, flacăra olimpică a FOTE 2013 se va găsi pe esplanada din faţa sediului COSR, iar apoi se va muta la Braşov


Torţa olimpică a ajuns ieri la mijlocul zilei în România. Aprinsă sîmbătă pe Stadionul Panathenaic din Atena, ea a fost adusă ieri, într-o lampă securizată, la Bucureşti cu aeronava Olympic de către o delegaţie a României condusă de preşedintele COSR, Octavian Morariu, ministrul TS, Nicolae Bănicioiu şi primarul oraşului Braşov, George Scripcaru.

Ea călătorit pînă la sediul COSR, unde a avut loc o festivitate specială. Şapte vestale au prezentat un moment artistic, care a culminat cu aprinderea flăcării olimpice de către exploratoarea Uca Marinescu. Pînă pe 9 februarie ea va rămîne la pe esplanada COSR, urmînd apoi să fie trimisă la Braşov pentru a arde pe toată durata Festivalului Olimpic al Tineretului European (17-22 februarie). La ceremonia de aprindere au mai participat Carmen Tocală, Alin Petrache, Ion Ţiriac, Alina Dumitru, Violeta Beclea-Szekely, Laura Badea, Elisabeta Lipă, Octavian Belu şi Mariana Bitang.


"Este o mare bucurie, o mare onoare şi o mare mîndrie să aducem pentru prima dată flacăra olimpică în România. FOTE reprezintă un mare test pentru România!"
Octavian Morariu, preşedinte COSR

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează