FOTO / Flacăra Olimpică a străbătut Bucureştiul » Mîine se va îndrepta spre Braşov pentru FOTE!

Foto: Administrația Prezidențială +13   FOTO
Foto: Administrația Prezidențială

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 februarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 09 februarie 2013 16:04

La o săptămînă după aprinderea ei, Torţa Olimpică a plecat astăzi într-un tur de 15 kilometri, pe cîteva dintre cele mai importante artere ale Capitalei, fiind purtată de o stafeta formată din aproximativ 70 de persoane.

 

UPDATE 14:10 Preşedintele României, Traian Băsescu, a primit Ţorţa Olimpică a Festivalului FOTE de la campioana olimpică Sandra Izbaşa, chiar în curtea Palatului Cotroceni.

"Mulţumesc Comitetului Olimpic Român pentru capacitatea pe care a avut-o să atragă în România una din cele mai mari competiţii ale tineretului european. Festivalul Olimpic al Tineretului European a fost posibil pe de o parte ca un moment de recunoaştere a contribuţiei României la dezvoltarea mişcării olimpice, a olimpismului, şi în acelaşi timp a fost posibil pentru că au fost oameni în România care şi-au asumat responsabilitatea dezvoltării unei infrastructuri care să permită desfăşurarea lui la Braşov. Şi nu numai Braşov, ci şi Râşnov, Predeal şi alte staţiuni montane.

De fapt, ceea ce s-a petrecut acum câteva secunde - predarea flăcării olimpice - este un simbol. Înseamnă continuitate, respect, demnitate, toleranţă, fair-play. Nu în ultimul rând, flacăra olimpică simbolizează respect. Respect pentru cel cu care te afli în competiţie. Este pentru prima dată când flacăra olimpică s-a aprins în Grecia având ca destinaţie România. Ea a mai trecut pe teritoriul României în timpul Jocurilor Olimpice de la Moscova şi Berlin, dar acum e pentru prima dată când în Grecia flacăra a fost aprinsă pentru a rămâne în România cu ocazia Festivalului Olimpic al Tineretului European"
Traian Băsescu, preşedintele României

UPDATE 12:40
Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, şi Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, au primit astăzi, la Palatul Victoria, Torţa Olimpică a Festivalului Olimpic European (FOTE) 2013

"Vreau să vă spun că pentru mine este o mare emoţie să fiu astăzi în faţa dumneavoastră şi lângă flacăra olimpică. Este un moment de bucurie pentru că este la Bucureşti şi este prima oară în istorie când flacăra olimpică este la Bucureşti, s-a aprins pentru România, şi asta este un lucru care ne şi dovedeşte respectul de care ne bucurăm în lumea sportivă internaţională, dar şi faptul că acum suntem, într-adevăr, pe harta sporturilor de elită.

Mă bucur că astăzi, la guvern, a venit un campion olimpic căruia, profit de ocazie, să-i şi mulţumesc pentru bucuria pe care ne-a făcut-o la Londra. Spiritul olimpic înseamnă curaj, solidaritate, spirit de competiţie şi fair-play şi aceste principii sper să dăinuiască cât mai mult timp de acum încolo în România şi în toate domeniile. Mă bucur că avem acest Festival Olimpic în România. Ştiu că suntem, şi sper să fim, la nivelul aşteptărilor dumneavoastră şi încă o dată urez mult succes sportivilor români care vor participa la aceste jocuri"
Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului


"Iată că acest simbol, flacăra olimpică, este prezent aici, în România. De aceea, în numele primului-ministru, domnul Victor Ponta, al Guvernului României, vreau să salut faptul că ţara noastră este gazda Festivalului Olimpic al Tineretului European care va avea loc în această lună la Braşov. Este pentru prima dată când flacăra olimpică se aprinde pentru România şi este pentru prima oară când România găzduieşte o competiţie sportivă atât de importantă. Eu cred că este un motiv de mândrie şi de bucurie pentru toţi românii, fiindcă sportul ne-a făcut de foarte multe ori fericiţi şi ne-a făcut de multe ori să uităm chiar de grijile vieţii de zi cu zi.

Faptul că România organizează o competiţie sportivă atât de importantă arată locul şi rolul sportului românesc în societatea noastră, dar şi rezultatele, aş spune deosebite, pe care România le-a obţinut de-a lungul istoriei în competiţiile sportive internaţionale. Peste câteva zile, la Braşov, aproape 1000 de tineri sportivi din 45 de ţări se vor întrece în această competiţie"
Gabriel Oprea, viceprim-ministrul


O serie de vedete ale sportului românesc vor face parte din ştafeta care va purta Flacăra Olimpica a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) pe străzile Capitalei, deschizător de drumuri fiind Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară.

În alte puncte cheie ale ştafetei se vor afla Alin Moldoveanu, care va preda Torţa la Palatul Victoria, Alina Dumitru, la Palatul Parlamentului, Sandra Izbaşa, la Palatul Cotroceni, iar Roxana Cocoş, la Primaria Municipiului Bucureşti.

În plus, foste şi actuale glorii ale sportului românesc, dintre care îi amintim pe  Florin Zalomir, Alexandru Siriţeanu, Răzvan Martin, Camelia Potec, Monica Roşu, Marius Urzică, Marian Drăgulescu, Gabriela Szabo, Paula Ivan, Maricica Puică, Valeria Racilă, Georgeta Andrunache, Viorica Susanu, Doina Ignat, Leonard Doroftei, Otilia Bădescu, Carmen Bunaciu, Narcisa Lecuşanu, Sorin Babii, sau Laura Badea, vor fi intercalate printre ceilalti componenţi ai ştafetei.

Programul traseului:
12:00   Start traseu Torţa Olimpică în Bucureşti
12:25   Oprire: Piata Victoriei - Guvernul României
12:40   Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - B-dul Naţiunilor Unite
13:20   Oprire: Palatul Parlamentului
13:35   B-dul Naţiunilor Unite - Str. Bogdan Petriceicu Haşdeu - Splaiul Independenţei - B-dul Eroilor- B-dul Profesor Doctor Gh. Marinescu
14:00   Oprire: Palatul Cotroceni
14:15   Şos. Cotroceni - Şos. Grozăvesti - Splaiul Independenţei
14:30   Oprire Primăria Capitalei
14:45   Splaiul Independenţei - Pasaj Basarab - B-dul Banul Manta - B-dul Ion Mihalache - Str. Ion Mincu - B-dul Aviatorilor - Piaţa Charles de Gaulle - B-dul Matei Basarab - Arcul de Triumf
15:45   Sosire Casa Olimpica

Duminică dimineaţă, Flacăra Olimpică va pleca din Bucureşti cu destinaţia Predeal, apoi va ajunge la Braşov direct în Satul Olimpic al Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE).

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  09 Februarie 2013, 16:34

vorbe zise cu interes...binenteles...una vorbesc si alta fac guvernantii nostri.. :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează