FOTO La revedere, tabără dragă! » Sportivii şi antrenorii şi-au luat rămas bun cu regret de la FOTE 2013

Elvețienii au făcut ieri show în tribune în ultima zi de întreceri la FOTE // Foto: Raed Krishan +3   FOTO
Elvețienii au făcut ieri show în tribune în ultima zi de întreceri la FOTE // Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 februarie 2013 19:22

Sportivii şi antrenorii au petrecut ultima zi între bucuria competiţiilor de final şi regretul că FOTE 2013 s-a terminat.

Cei mai mulţi nu mai au emoţii. Probele lor s-au desfăşurat în zilele trecute, iar ei, vineri, în ziua închiderii Festivalului Olimpic al Tineretului European din România, îşi trăiesc o zi nesperată de vacanţă, fără antrenamente şi fără program strict.

Grupuri-grupuri de echipamente colorate, de căciuli simpatice, rîzînd în tonalităţi diferite, vorbind în toate limbile continentului, glumind şi încurajîndu-şi colegii ghinionişti care au mai avut întreceri la schi, biatlon sau patinaj.

Oaspeţii principali ai Braşovului par relaxaţi. Sportivii şi antrenorii se pregăteau să plece, dar impresiile despre Braşov 2013 vor rămîne. Iar impresiile, după zîmbetele şi declaraţiile lor, nu sînt deloc rele. Ba chiar dimpotrivă.

Cei mai gălăgioşi
Pentru că Elveţia a participat ieri la ştafeta de slalom mixt, colegii de la alte discipline au venit să-i susţină pe băieţii şi fetele din concurs. Talăngi, trompete, steaguri şi strigătul lor de luptă "Hop Schwitz" - tot arsenalul necesar pentru a-ţi sprijini amicii. Rîd fără să se poată opri şi chiar huiduie dacă adversarii se descurcă mai bine. Apoi rîd iar.

"Încercăm să păstrăm amintirile plăcute. De mîine ne despărţim şi cine ştie cînd va fi următoarea ocazie cînd ne vom reuni cu toţii. Ne-am distrat zilele acestea, iar competiţiile au fost de un nivel înalt", spune Marcel, un băiat de la snowboard.

Italienii – cool şi simpatici
Nu prea vorbesc engleza şi îşi dau coate, la început stînjeniţi. "Noi sîntem de la sărituri. Dar ne-am tot plimbat de la o competiţie la alta şi ne-a plăcut mult. Ne-am dus şi la castel, la Bran, deci putem spune că ne-am şi culturalizat", spune, într-o engleză amestecată cu italiană şi cu dat din mîini, Alex. El şi colegii lui nu vor avea liber prea multe zile, de luni reîncep pregătirile pentru restul sezonului.

Delegaţie mică
Luxemburgul nu a avut o delegaţie numeroasă la Braşov. De pildă, la schi alpin, au fost doi sportivi, dintre care unul s-a accidentat. Aşa că ieri, la baza pîrtiei Subteleferic, erau doar doi antrenori şi un schior.

"Cînd am venit aici nu am ştiut exact la ce să ne aşteptăm. Nu ştiam multe despre România, dar noi sîntem mereu deschişi. Am ajuns aici şi ne-am dat seama că nu avem nimic de reproşat. Nici organizării, nici cazării, nici pîrtiei. Iar atmosfera a fost mereu antrenantă", spune Marc, antrenorul cu mustaţă. Pe tînărul schior îl cheamă Gilles şi e timid. Celălalt antrenor e Jean-Louis şi îl aprobă pe Marc.

Cunoştinţe noi
Deşi e vecin cu noi, maghiarul Benjamin, care practică schiul alpin, nu a mai fost niciodată în România. Are 16 ani, dar pare de 13. "Cel mai mult mi-a plăcut că am cunoscut oameni noi. Nu am mai fost niciodată la o competiţie atît de mare, cu atît de mulţi participanţi. Uneori simţeam că ameţesc de cîtă lume văd în jur", spune el.

Tînărul schior are chiar săptămîna viitoare un concurs FIS în Serbia, deci nu are prea mult timp la dispoziţie să-şi revină după FOTE.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
cornelisse
cornelisse  •  23 Februarie 2013, 11:52

Apoi au iesit din patinoar si au facut poze cu toti cei care au dorit sa se imortalizeze alaturi de ei.

cornelisse
cornelisse  •  23 Februarie 2013, 11:51

Am fost la doua partide de hochei ca asa e cand mai si muncesti. Mi-a placut ce-am vazut pe gheata, dar mai mult mi-a placut modul in care se comportau acesti tineri. Chiar sunt foarte placuti. Cum zicea si Saint Exupery, adultii au multe de invatat de la copii, de la cei mai tineri, de la cei considerati minori. Iar elvetienii degajau o caldura aparte si un fair-play desavarsit. A fost un moment placut cand ei, ocupantii locului al treilea, s-au dus sa-si felicite adversarii aflati pe locurile din fata. A fost o senzatie de spontaneitate, nu s-au dus in randuri, formal, ca la orice meci, si s-au dus cu zambetul pe bune, s-au intretinut cu adversarii si i-au felicitat calduros.

sadim3ro
sadim3ro  •  23 Februarie 2013, 10:15

eu zic ca putem invata de la ei ... sa fim mai zambitori si mai deschisi la minte... sa vedem si partea plina a paharului.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează