Răzvan Prepeliţă despre entuziasmul din jurul festivităţii de deschidere a FOTE » În jurul focului

Articol de - Publicat marti, 19 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 februarie 2013 10:21

Doi îndrăgostiţi se grăbesc spre arena liceului unde are loc festivitatea de deschidere a FOTE. E frig, dar o căldură fermecată pare să le încălzească mîinile. "Invitaţia!", îi opreşte jandarmul ce fumează, palmat, ca liceenii. Mă rog, ca şcolarii, lucrurile au evoluat. "Nu se poate fără?", vine răspunsul ei înduişător. "Ce invitaţie, coane?", îi completează un grup de tineri ce arată, mai degrabă, a facţiune de galerie. În Piaţa Sfatului, braşovenii se uită mândri la ecranul gigant, ca nişte veritabile gazde de competiţii de iarnă. Cadrul pare decupat de pe Eurosport, de la mari întreceri cu skiurile.

Pe aleile ce şerpuiesc printre dealuri şi pornesc din centrul Braşovului e destul de multă lume pentru o seară rece de iarnă. Unii grăbesc pasul, dar potecile sînt anevoioase, e gheaţă pe jos, iar bezna nu ţine cont de asta. Ajunşi în vîrf, în balcoanele turnurilor reabilitate, dezamăgirea se citeşte pe obrajii îngheţaţi: "E cam departe, nu se vede nimic!". De pe deal, scena pare o căldare fosforescentă, iar laserele ce se plimbă pe Tîmpa pălesc în lumina artifiicilor. "Ce fain!" e concluzia celor care se benoclează printre copacii pădurii, amintind de microbiştii ce se cocoţau pe orice în jurul stadioanelor.

Se comentează săriturile celor din spectacol, chiar dacă de acolo par nişte furnici colorate, vine vorba despre pîrtii, calitatea şi preţul lor, cineva vorbeşte de hochei, altul de sărituri cu skiurile, timp în care fotografii amatori încearcă să se agaţe de bolta artificiilor cu focalizări. 

Pentru ce atîta interes? Nu e pentru Hagi sau Mutu, nu vine Steaua la Braşov, au venit doar nişte tineri, deocamdată anonimi, ce aleargă în treninguri pe străzile Braşovului.

"Băi, cred că timp de o săptămînă nu va coborî nici un urs în oraş! Flacăra olimpică i-a speriat!", vine replica de încheiere a unui privitor din "jurul focului". Chiar dacă e la vreo 500 de metri depărtare, suit pe nişte bolovani, simte şi el, ca şi tinerii îndrăgostiţi, căldura flăcării.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează