Răzvan Prepeliţă despre suporterul român, dezamăgit de Liga 1, dar încîntat de hocheiul de la FOTE

Articol de GSP - Publicat marti, 19 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 februarie 2013 11:44

La unul, din ultimele meciuri ale lui FC Braşov pe teren propriu, un suporter a exclamat indignat, pe la jumătatea meciului: ”Băi, dacă ştiam că jucaţi ca nişte obosiţi, mai bine mergeam la hochei!”. Au urmat scandările, înjurăturile şi totul s-a depărtat de sport, sub pretextul că aşa e la fotbal.

Finlanda-Cehia sună a finală de Campionat Mondial la hochei. Echipele lor de tineret s-au întîlnit luni seara, pe ”celebrul” patinoar din Braşov. Nu doar jocul celor din echipa Suomi a încîntat, ci şi grima spectatorilor români. Aceeaşi ţară, aceleaşi greutăţi, aceeaşi veşnică tranziţie. Şi totuşi, aerul din tribune nu e atît de poluat şi se aliniază la o normalitate la care visăm de peste 20 de ani. Copii, foarte mulţi copii, părinţi, ambii părinţi, pe alocuri chiar bunici, pulovere multicolore, pîine cu untură stropită cu boia dulce, şi multe, foarte multe aparate de fotografiat semiprofesionale, dintr-acelea după care caută stearzii în rucsac la un meci de fotbal, chiar de Liga a II-a.

Nu am schimbat ţara şi nici nu denigrăm sportul rege. Doar că un patinoar plin, la un meci a două echipe străine, într-un sport pe care în România îl recomandă mai degrabă scandările xenofobe decît performanţele, e o ştire normală, într-o ţară care ”e altfel”, vorba istoricului Lucian Boia, în ultima sa carte apărută la editura Humanitas.

La un moment dat, finlandezii, aflaţi în superioritate cu doi jucători, au trimis pucul de trei ori în bară, în interval de cîteva secunde. Rumoarea, ovaţiile şi aplauzele care i-au purtat, mai apoi, spre gol pe nordici fac toţi banii investiţi în patinoar. Asta îţi vine să exclami şi aici dicuţiile se întretaie! Se va supăra Tolo, nu am cifrele în faţă, m-a luat valul, dar la naiba, nu de asta e frumos sportul?

O puştoaică ce face poze cu mascota FOTE şi  fuge deodată din cadru, să prindă o ploaie de confetti, îmi confirmă.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (3)
viorelradu2005
viorelradu2005  •  19 Februarie 2013, 17:40

Si de vina nu sunteti si voi ca scrieti numai de fotbal si mai ales numai de oier?

red77
red77  •  19 Februarie 2013, 11:08

dar nivelul hocheiului din romania este la nivelul fotbalului ! hai sa nu vb prostii sa zicem ca avem cine stie ce hochei ! doava e recentul 11-0 parca, dat de polonia o echipa de nivelul 3 in europa ! si matura cu noi pe jos si japonia si correa de sud , asa ca ...

georgesim83
georgesim83  •  19 Februarie 2013, 10:54

Am fost de 4 ori pana acum la hochei pe acest patinoar despre care vorbiti,de 3 ori la meciurile COronei Brasov si aseara la meciul Finlanda -Cehia.De fiecare data sala a fost plina si atmosfera a fost superba mai ales la meciurile echipei Brasovene.Lumea iubeste acest sport si vine cu mic cu mare sa urmareasca un sport poate mai curat mai corect si care nu este lovit de circul mediatic al fotbalului.O remarca care nu vreau sa se interpreteze este aceea ca mare parte dintre spectatori prezenti in aceaste tribune sunt vorbitori de limba maghiara.Ei sunt cei care populeaza arena in mare parte semn ca ei sunt mai pasionati de acest sport.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează