SPORTURI  »  FESTIVALUL OLIMPIC AL TINERETULUI EUROPEAN  »  HOCHEI PE GHEAŢĂ

Regretul unui fost hocheist al Stelei: „Noi nu am avut şansa lor”

Răzvan Lupașcu, pe vremea, cînd era jucător la Steaua
Răzvan Lupașcu, pe vremea, cînd era jucător la Steaua

Articol de - Publicat miercuri, 20 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 februarie 2013 23:03

Răzvan Lupaşcu, fost jucător pentru Steaua şi România, spune că generaţia lui nu a avut ocazia să întîlnească pe gheaţă marile puteri europene.

Ajuns la 37 de ani, Răzvan Lupaşcu, acum antrenor de juniori la clubul Steaua Bucureşti, are în echipa României prezentă la FOTE un singur jucător, pe Cosmin Florin Marinescu, care are 16 ani. Majoritatea micilor hocheişti provin de la Miercurea Ciuc şi doar doi de la Gheorgheni. Lupaşcu ştie că tinerii care aseară au jucat cu Finlanda în primul lor meci de la FOTE au o şansă de care trebuie să profite. Înfruntă nişte adversari duri, bine pregătiţi, din primul eşalon valoric al hocheiului, iar asta o să le facă bine la experienţă.

"Pe cînd eram puşti, am fi dat orice să jucăm cu echipe din prima divizie valorică. Din păcate, nu am apucat niciodată şi nici generaţia dinaintea noastră nu a apucat. Ar fi însemnat mult pentru noi, poate am fi crescut altcumva", spune Lupaşcu, care şi-a însoţit elevul la Braşov. "Noi prindeam doar echipe bune, dar din eşalonul secund. Am jucat cînd eram mici cu Italia, Franţa, Kazahstan, dar niciodată nu am visat la Rusia sau Elveţia".

Stelistul spune că reprezentanţii României la hochei pe gheaţă s-au pregătit doi ani pentru competiţia organizată sub egida cercurilor olimpice. "Copiii aceştia au stat timp de doi ani în cantonament! Doi ani de zile s-au pregătit cu seriozitate. Chiar dacă sînt copii şi iau totul mai în joacă, să stai doi ani de zile în pregătire centralizată nu este puţin lucru! Oriunde erau convocaţi se duceau, fie că provin din Miercurea Ciuc, Gheorgheni sau Bucureşti. Sînt bucuros, dar şi foarte surprins că juniorii sînt atît de conştienţi de ocazia pe care o au în această iarnă".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează