SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ACCIDENT

10 ani de la teribilul accident al lui Michael Schumacher: „Ne-a schimbat familia. Viața nu mai e ca înainte”

Michael Schumacher // FOTO: Guliver/GettyImages +35   FOTO
Michael Schumacher // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 29 decembrie 2023 12:05 / Actualizat vineri, 29 decembrie 2023 12:29

Pe 29 decembrie 2013, în urmă 10 ani, fostul mare pilot Michael Schumacher a suferit un grav accident în timp ce se afla la schi. De atunci, familia l-a ținut departe de viața publică și nu au apărut informații despre starea lui. Pe 3 ianuarie, Schumacher va împlini 55 de ani.

În timp ce se afla în Franța, Schumacher, de 7 ori campion în Formula 1, a suferit un grav accident, pe o pârtie din stațiunea Meribel. Neamțul a lovit o piatră ascunsă în zăpadă și deși era considerat un schior excepțional, a pierdut controlul și s-a lovit violent de o altă piatră.

A fost dus de urgență, cu elicopterul, la spitalul din Grenoble. A fost diagnosticat cu un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală, fiind operat de două ori. 

Fotografii spectaculoase din cariera lui Michael Schumacher

+31 FOTO

A stat în comă până în iunie 2014, iar în septembrie a fost externat, iar în prezent este tratat în casa lui. Doar câțiva apropiați îl pot vizita, cunoscându-se foarte puține detalii despre starea sa.

Ralf Schumacher: „Viața nu e ca înainte”

Într-un interviu pentru Bild, citat de Marca, Ralf Schumacher, fratele lui Michael, a vorbit despre fratele său.

„Acea întâmplare ne-a schimbat familia. A fost o experiență dură. Nu doar pentru mine, dar și pentru copiii lui. Mick era acolo în momentul accidentului, era un adolescent. Din păcate, viața nu e dreapta. Iar în cazul lui Michael a fost vorba și de ghinion.

Îmi e dor de acel Michael. Dar, din fericire, medicina modernă a făcut posibile anumite lucruri, dar chiar și așa, viața nu e ca înainte”, a spus Ralf, și el fost pilot.

A continuat: „Nu a fost doar fratele meu. Când eram tânăr, a fost antrenorul și mentorul meu. M-a învățat multe. Mereu a fost alături de mine. Am putut învățat de la cel mai bun”.

Jean Todt vorbește despre Michael Schumacher

Într-un interviu pentru L'Equipe, Jean Todt, care a lucrat cu neamțul la Ferrari, a vorbit despre viața acestuia.

„Michael e tot acolo. Așa că nu îmi e dor de el. Dar nu mai este Michael de altădată. E o persoană diferită. Viața lui e diferită, dar am privilegiul de a putea împărtăși aceste momente cu el. Asta e tot ce e de spus.

Din păcate, soarta l-a lovit acum 10 ani. Nu mai este acel Michael pe care l-am cunoscut în Formula 1. Dar este excelent îngrijit. Soția și copii îl protejează”, a spus Todt.

Michael Schumacher a avut o carieră glorioasă

Schumi este considerat de mulți a fi cel mai mare pilot din istorie. A concurat timp de 21 de ani, cu 4 sezoane de pauză, între 2006 și 2010. A debutat în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, și s-a oprit în 2012, în Brazilia.

Prima victorie a obținut-o tot în Belgia, la doar un an de la debut. Au urmat altele 90, 7 titluri de cel mai bun pilot din lume, 155 de podiumuri și 68 de plecări de pe prima grilă de start. Schumacher a început la Jordan, a continuat la Benetton și a cunoscut măreția la Ferrari.

Neamțul are în CV distincții impresionante. În aprilie 2002, datorită contribuțiilor aduse sportului și datorită implicării active în colectarea de fonduri pentru copiii nevoiași, a fost numit Campion UNESCO al sportului, intrând într-o galerie selectă de 9 persoane, printre care se mai numără Sergey Bubka, Justine Henin sau brazilianul Pele.

Schumacher are în palmares și două titluri de cel mai mare sportiv al anului, în 2002 și 2004. A mai fost nominalizat în 2001, 2003, 2005 și 2007.

Citește și: 

Întrebarea la care apropiatul lui Michael Schumacher nu răspunde niciodată
SĂNĂTATE
Întrebarea la care apropiatul lui Michael Schumacher nu răspunde niciodată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează