SPORTURI  »  FORMULA 1  »  TRAGEDIE

IN MEMORIAM „Să mori în ziua Învierii”» 28 de ani de la dispariția marelui Ayrton Senna. Ce scria Gazeta după tragedie

Se împlinesc azi 28 de ani de când Ayrton Senna a dispărut în teribilul accident de pe circuitul de Formula 1 de la Imola / Sursă foto: Guliver/Getty Images +21   FOTO
Se împlinesc azi 28 de ani de când Ayrton Senna a dispărut în teribilul accident de pe circuitul de Formula 1 de la Imola / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 mai 2022 11:28 / Actualizat luni, 02 mai 2022 12:04

Azi, 1 mai, se împlinesc 28 de ani de când Ayrton Senna a dispărut în teribilul accident de pe circuitul de Formula 1 de la Imola.

Ayrton Senna, triplu campion mondial în „Marele Circ”, a obţinut 41 de victorii şi 65 de pole position în 162 de Grand Prix-uri. „Luptele” sale cu francezul Alain Prost aparţin legendei sportului automobilistic. Brazilianul a fost protagonistul unor curse mitice în care a devenit idol mondial, însă totul s-a terminat la 1 mai 1994, în virajul Tamburello. Avea 34 de ani.

Pentru mulţi dintre fanii  Formulei 1, Ayrton Senna a fost cel mai mare pilot care a concurat vreodată în campionatul mondial. Acesta a fost triplu campion mondial în Formula 1 în 1988, 1990 şi 1991, toate titlurile fiind câştigate cu McLaren şi Honda. 

Ani de singurătate » Poveștile lui Cătălin Oprișan cu Ayrton Senna

Arhivă / Ce scria Gazeta Sporturilor după tragedia de la Imola

„Să mori în ziua Învierii”» 28 de ani de la dispariția marelui Ayrton Senna. Ce scria Gazeta după tragedie

Ayrton Senna, sfârșit tragic la Imola

Decesul său a survenit pe 1 mai 1994, în urma unui accident produs la cursa de la Imola, în cadrul Marelui Premiu al Republicii San Marino, când Ayrton Senna a pierdut controlul asupra maşinii Williams Renault în primul viraj al celui de-al şaptelea tur al cursei, la o viteză de 218 km/h.

Ayrton Senna n-a mai apucat să termine cursa de la Imola pe 1 mai 1994. Celebrul pilot brazilian a intrat într-un viraj cu o viteză de 300 km/h. Traiectoria monopostului s-a schimbat brusc, izbind parapetul de beton. Nu a murit pe loc, Senna a ajuns în comă la spital cu multiple leziuni şi lovituri la cap. A intrat în operaţie, însă, în cele din urmă, a fost declarat decesul.

Senna a murit aşa cum şi-a dorit. Cu patru luni înainte, brazilianul declara: „Dacă vreodată voi avea un accident grav, sper să fie unul fatal. Nu aș vrea să fiu într-un spital. Nu aș vrea să rămân imobilizat într-un scaun cu rotile. Dacă va fi să trăiesc, vreau să trăiesc la maximum, foarte intens, pentru că sunt un om plin de viață. Ar fi îngrozitor să nu pot trăi la intensitate maximă, mi-ar ruina viața”.

Răsfoiește o galerie FOTO cu Ayrton Senna:

Ayrton Senna FOTO Imago
Ayrton Senna FOTO Imago
Ayrton Senna FOTO Imago
Ayrton Senna FOTO Imago
Ayrton Senna FOTO Imago
+17 FOTO

Citește și alte știri din Formula 1:

Recital Red Bull în MP al regiunii Emilia-Romagna: Verstappen și Perez, primii clasați » Ferrari clachează acasă

A semnat pe 2 ani! » Ferrari i-a decis colegul lui Leclerc până în 2025

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
117850672514156
Ungureanu Ionut  •  01 Mai 2022, 14:15

Să-i fie țărâna ușoară...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează