SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

3 știri-blitz din F1: echipa de tradiție scoasă la VÂNZARE, destinația lui Sainz + Inclus de Forbes într-un top select

Articol de - Publicat joi, 11 aprilie 2024 16:15 / Actualizat joi, 11 aprilie 2024 16:24

Următorul weekend de Formula 1 va fi cel dintre 19 și 21 aprilie, când cei 20 piloți și 10 echipe se „deplasează” pe Circuitul Internațional din Shanghai pentru Marele Premiu al Chinei. Nu s-a mai concurat aici din 2019, câștigătorul ultimei curse din China fiind Lewis Hamilton.

În continuare, GSP vă prezintă trei informații de actualitate din Marele Circ.

Ionel Dănciulescu a aflat de la un rapidist despre farsa dinamoviștilor de pe Arena Națională: „Incredibil, nu mi-a venit să cred!”
DINAMO
Ionel Dănciulescu a aflat de la un rapidist despre farsa dinamoviștilor de pe Arena Națională: „Incredibil, nu mi-a venit să cred!”

Alpine, de vânzare

Începutul dezastruos de sezon al team-ului din hexagon alimentează zvonurile conform cărora Renault, compania-mamă a echipei de Formula 1, ar lua în considerare oferte pentru vânzarea echipei. Condiția principală pentru ca vânzarea să devină o realitate ar fi ca orice posibil cumpărător al echipei să păstreze motorizarea Renault.

Alpine este în mijlocul unei restructurări organizaționale, obiectivele de acum 1-2 ani privind podiumul în clasamentul constructorilor migrând către speranța că Alpine poate termina măcar peste Sauber și Williams, toate cu 0 puncte în acest moment.

+29 FOTO

Cele mai bune rezultate ale francezilor în acest sezon au fost două P13, obținute de Esteban Ocon în Arabia Saudită și Pierre Gasly în Australia. În 2023, Alpine a fost a șasea în clasamentul constructorilor, Ocon și Gasly trecându-și fiecare în palmares câte un podium, în Monaco, respectiv Zandvoort.

Într-un comunicat oficial al echipei, transmis printr-un purtător de cuvânt, aceștia au infirmat categoric zvonurile.

Mercedes, destinația lui Sainz?

Deși multiple surse îl dau pe juniorul Kimi Antonelli favoritul pentru postul lăsat vacant de Hamilton la Mercedes, publicația sport.es anunță că alesul lui Toto Wolff ar fi Carlos Sainz, pilot cu 10 sezoane de experiență în Marele Circ.

Ibericul a terminat pe podium ori de câte ori s-a aflat pe circuit în acest sezon, ratând cursa din Arabia Saudită din cauza unei operații de apendicită. A bifat a treia victorie a carierei în Australia, trecând al treilea linia de finish în Bahrain și Japonia.

O posibilă mutare a lui Sainz la Mercedes ar definitiva barterul de piloți dintre Ferrari și Mercedes. Cei doi ar completa o listă selectă a piloților ce au „îmbrăcat” culorile ambelor echipe în F1, listă ce mai conține nume precum Juan Manuel Fangio, Pierro Taruffi sau Michael Schumacher.

Lando Norris, inclus în topul Forbes

Lando Norris, pilotul McLaren, a fost inclus în lista europeană de sportivi „Top 30 under 30” a publicației Forbes. Pe lângă britanicul în vârstă de 24 ani, pe listă mai apar și alte nume sonore din lumea sportului mondial: Jude Bellingham, Vinicius Junior, Aryna Sabalenka, Jannik Sinner sau Luke Littler, noua senzație din lumea darts-ului.

Până în momentul de față, Lando a adunat 37 puncte în clasamentul constructorilor, așezându-și într-un glosar al performanțelor, un al 14-lea podium din carieră. Acesta a terminat pe 3 în Australia, în urma piloților Scuderiei.

În ultimii ani, mai mulți piloți din Formula 1 și-au făcut loc în acest top select: George Russell în 2023, Charles Leclerc în 2022, Alex Albon în 2021 în varianta asiatică a listei, sau Max Verstappen în 2018.

Consultă și alte articole:

Rednic l-a adus, tot Rednic l-a dat afară: „Nu am înțeles de ce, nu mi-a explicat nimic”
GSP LIVE
Rednic l-a adus, tot Rednic l-a dat afară: „Nu am înțeles de ce, nu mi-a explicat nimic”
Derby-ul Panathinaikos - Olympiacos, o rivalitate declanșată în România în urmă cu aproape 100 de ani » Declarația unui martor ocular, un coșciug plimbat prin Capitală și versurile care amintesc de noroiul de la București
SERIAL ISTORII NEȘTIUTE
Derby-ul Panathinaikos - Olympiacos, o rivalitate declanșată în România în urmă cu aproape 100 de ani » Declarația unui martor ocular, un coșciug plimbat prin Capitală și versurile care amintesc de noroiul de la București

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează