SPORTURI  »  FORMULA 1  »  INEDIT

FOTO Mașina de colecție, pilotată de Fangio și Moss, a fost vândută cu 51 de milioane de euro!

Mercedes-Benz W 196 R Stromlinienwagen din 1954 Foto: Sotheby's +7   FOTO
Mercedes-Benz W 196 R Stromlinienwagen din 1954 Foto: Sotheby's

Articol de - Publicat luni, 03 februarie 2025 18:32 / Actualizat luni, 03 februarie 2025 19:15

O mașină Mercedes de Formula 1 pilotată de campionul mondial Juan Manuel Fangio și de legenda F1 Stirling Moss a fost vândută la licitație pentru suma record de 42,75 milioane de lire sterline (aproximativ 51,15 milioane de euro).

Automobilul Mercedes-Benz W 196 R Stromlinienwagen din 1954 - unul dintre cele doar patru exemplare ale modelului cu caroserie Streamliner și primul care a fost oferit în proprietate privată - a fost condus spre victorie de Juan Manuel Fangio în Marele Premiu de la Buenos Aires din 1955, un an în care argentinianul a câștigat și al treilea dintre cele cinci titluri mondiale ale sale.

Stirling Moss a preluat, de asemenea, volanul mașinii și a folosit-o pentru a stabili cel mai rapid tur al Marelui Premiu al Italiei pentru ultima sa ieșire competițională, la încheierea sezonului 1955. Din cele 14 curse în care a intrat, W196R a câștigat 11.

+2 FOTO

W 196 R are o caroserie streamline clasică, cu un singur scaun și evacuări laterale. Sub capota lungă se află un motor M196 de 2,5 litri cu opt cilindri în linie, care dezvoltă 290 CP și dispune de lubrifiere cu carter uscat și injecție de combustibil. Roțile sunt acoperite de aripi curbate Elektron din aliaj de magneziu, care cântăresc doar 40 de kilograme.

A doua cea mai scumpă mașină din istorie!

Oferit din colecția Indianapolis Motor Speedway Museum, W 196 R a fost scos la licitație la celebra casă Sotheby's, prețul fiind de peste 50 de milioane de euro. Între timp, mașina a fost adjudecată pentru 51,15 milioane de euro (42,75 milioane de lire sterline), devenind astfel cea mai scumpă mașină de Grand Prix vândută vreodată.

Ralf Schumacher, mărturisire inedită: „Tata voia să mă fac bucătar, să am o slujbă normală” + Familia și prietenii erau la curent cu relația sa cu Etienne
DEZVĂLUIRI
Ralf Schumacher, mărturisire inedită: „Tata voia să mă fac bucătar, să am o slujbă normală” + Familia și prietenii erau la curent cu relația sa cu Etienne

De asemenea, aceasta este a doua cea mai valoroasă mașină vândută la licitație, un automobil sport Mercedes 300SLR Uhlenhaut Coupe din 1955 fiind cel mai valorosă atunci când a fost vândut pentru 135 de milioane de euro (113 milioane de lire sterline) în mai 2022.

După succesul înregistrat în 1955, Mercedes a retras W 196 R în colecția sa internă, înainte de a-l dona Muzeului Indianapolis Motor Speedway în 1965.

De atunci, șasiul cu numărul 00009/54 nu a fost niciodată prezentat oficial pentru a fi condus în cadrul unor evenimente de epocă, mașina fiind în grija Muzeului IMS. Cel mai recent, mașina a fost expusă la Muzeul Petersen și a făcut parte, de asemenea, din expoziția Mercedes-Benz la Pebble Beach Concours d'Elegance 2024.

Citește și:
L-au luat pe Caio Ferreira, transfer perfectat: „Am făcut profit excelent! Știți cât a încasat la semnătură?”
Superliga
L-au luat pe Caio Ferreira, transfer perfectat: „Am făcut profit excelent! Știți cât a încasat la semnătură?”
Gigi Becali l-a întâlnit la semafor și a început să-l certe: „Te țin minte toată viața, am ratat 20 de milioane de euro din cauza ta!”
Superliga
Gigi Becali l-a întâlnit la semafor și a început să-l certe: „Te țin minte toată viața, am ratat 20 de milioane de euro din cauza ta!”
Mărirea penisurilor cu acid hialuronic, metoda ingenioasă găsită de sportivi pentru a trișa! Un nou scandal a izbucnit
Altele
Mărirea penisurilor cu acid hialuronic, metoda ingenioasă găsită de sportivi pentru a trișa! Un nou scandal a izbucnit
Antrenament ca în anii 2000 » Unde s-a pregătit echipa care visează la Superliga
Liga 2
Antrenament ca în anii 2000 » Unde s-a pregătit echipa care visează la Superliga
Investiție reluată în România după 14 ani FOTO
Profit.ro
Investiție reluată în România după 14 ani FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport

„Nu vă spun când mor, dar am alarma programată” » Povestea zguduitoare a unei campioane cu 5 Jocuri Olimpice în palmares, aflată pe moarte: „Mi-am «hackerit» creierul, ca să lupt cu cancerul”

În timp ce Trump posta imagini cu Maduro, în Venezuela se făcea anunțul care poate duce la scenariul din 2003

Comentarii (0)

Articolul nu are încă niciun comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează