SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL BRAZILIEI

A început sezonul viitor! Nico Rosberg s-a impus în Brazilia, însă echipele se pregătesc deja pentru 2016

Articol de - Publicat luni, 16 noiembrie 2015 00:00

Cum nu mai există nici o necunoscută în privința cîștigătorilor din acest sezon, Hamilton și Mercedes, deja campioni, cursa de ieri de la Interlagos, cîștigată liniștit de Rosberg, va conta doar la statistici.

Pentru 2016, încă nu se știe dacă va mai exista echipa Red Bull, însă se anunță o revenire spectaculoasă: Aston Martin

Formula 1 se pregătește de vacanță. Ieri, la Interlagos avut loc penultimul Grand Prix, cîștigat de Nico Rosberg, eternul perdant în lupta pentru titlul mondial din ultimii doi ani, de fiecare dată, coechipierul său Lewis Hamilton fiind cîștigător. Mercedes nu are de ce să fie supărată de această situație, avînd în vedere că este campioană mondială, iar piloții săi ocupă primele două locuri.

Așa că echipele se pregătesc deja pentru viitorul sezon, care va debuta în luna martie. Nu se știe dacă, din 2016, austriecii de la Red Bull, care l-au făcut de 4 ori campion mondial pe Sebastian Vettel, vor mai continua, deși Renault s-a înțeles deja cu Red Bull pentru livrarea unui nou motor, la același preț cu cel care a fost folosit în acest an pe cele două monoposturi.

Decizia îi aparține lui Dietrich Mateschitz, patronul producătorului de băuturi energizante, care, în cazul în care va decide să rămînă în "Marele Circ", va trebui să scoată mai mulți bani din conturi avînd în vedere că doi dintre sponsorii principali ai echipei, Infiniti și Total, au anunțat că vor micșora sumele de sponsorizare.

Se reface tripleta Aston Martin- Ferrari- McLaren

Britanicii de la Aston Martin sînt foarte aproape de a reveni în Formula 1, după o întrerupere de 57 de ani. Atunci, în sezonul 1959-1960, au participat cu propria echipă. De data aceasta, Aston Martin va fi sponsorul principal al celor de la Force India, iar echipa va purta numele Aston Martin Racing, iar monoposturile vor fi vopsite în culorile albastru şi auriu. Mercedes nu va lipsi din această asociere, producătorul german, care deţine 5% din acţiunile Aston Martin, urmînd să asigure motoarele mașinilor Force India, pilotate în acest sezon de către Sergio Pérez și Niko Hulkenberg.

În sfîrșit: motoare mai zgomotoase

FIA încearcă orice metodă pentru a revigora cît mai puternic Formula 1, iar în regulamentul tehnic pentru sezonul 2016 se prevede că echipele vor avea voie să folosească una sau chiar două evacuări suplimentare. Scopul? Sunetul, unul anunțat de către specialiști mult îmbunătățit calitativ, va fi mai zgomotos cu cîţiva decibeli.

Asta după ce, în 2014, același for automobilistic a introdus motorul turbo V6 de 1.6 litri, unul foarte tăcut, fapt care a provocat o mare nemulțumire în rîndul fanilor.

5 victoriia adunat Nico Rosberg în 2015 (Spania, Monaco, Austria, Mexic și Brazilia)

10 succesea strîns Lewis Hamilton în acest sezon (Australia, China, Bahrain, Canada, Marea Britanie, Belgia, Italia, Japonia, Rusia și SUA)

clipboard01

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează