SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

Alonso, cel mai iubit pilot de F1 » Ferrari, cea mai apreciată echipă într-un sondaj la nivel global

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat vineri, 31 martie 2017 11:26

Fernando Alonso, 35 de ani, este cel mai popular pilot de Formula 1, conform rezultatelor unui sondaj mondial inițiat de motorsport.com.

După doar trei zile în care au răspuns deja peste 50.000 de fani din întreaga lume, dublul campion mondial le ia fața lui Lewis Hamilton, respectiv Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen în topul celor mai iubiți piloți. Spaniolul a strâns 16.9% din voturi, cu mai mult de 4 procente decât în urmă cu doi ani, atunci când s-a clasat abia pe locul patru.

32 de victorii97 de podiumuri, 22 de pole-position-uri și 1832 de puncte adunate este bilanțul lui Fernando Alonso în cele 17 sezoane petrecute în Formula 1 (Minardi, Renault, McLaren și Ferrari)

Pe lângă veteranii Hamilton (16.1%), Vettel (15.6&) și Raikkonen (13.8%), în primii 6 s-au infiltrat și revelațiile ultimelor sezoane, Daniel Ricciardo (9.7%), respectiv tânărul Max Verstappen (7.3%).

Ferrari este lider detașat în clasamentul celor mai iubite echipe din Formula 1 cu 32.9% din totalul de voturi, la mare distanță de McLaren (16.7%). Cea de-a treia treaptă a podiumului este împărțită de Mercedes și Red Bull (10.7%), fiind urmate de Williams (7.2%) și Haas (2.9%).

Sondajul va rămâne deschis până la finalul Marelui Premiu al Chinei (9 aprilie) și poate fi completat AICI.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează