SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL MEXICULUI

Avantaj, Nico! Hamilton a câștigat în Mexic, dar Rosberg se menține favorit în lupta pentru titlu

Articol de - Publicat luni, 31 octombrie 2016 00:00

Chiar dacă Hamilton a câștigat, Rosberg se poate declara mulțumit cu locul secund, deși a pierdut 7 puncte în clasamentul pentru titlul mondial, cu două etape înainte de final. Mai sunt în joc 50 de puncte!

26 de puncte! Aceasta era diferența dintre Nico Rosberg și Lewis Hamilton în clasamentul piloților pentru titlu mondial. O victorie a germanului și clasarea britanicului în afara primelor 9 locuri i-ar fi adus titlul lui Rosberg, cu două etape înainte de final.

Greu, chiar foarte greu, pentru că Hamilton a plecat în Grand Prix-ul Mexicului din pole-position. Iar britanicul a plecat tare, chiar prea tare pentru că a frânat târziu în prima șicană, intrând pe iarbă, dar a revenit imediat pe circuit.

În spatele său, Verstappen se duela cu Rosberg, iar mai în spate, Vettel a făcut pană după un contact cu Felipe Massa. Safety Car pe circuit, iar cursa putea reîncepe, cu Hamilton, lider, și Rosberg imediat în spatele coechipierului său.

Strategia lui Vettel

În turul 23, ordinea era aceeași, cu Hamilton și Rosberg, cu câte o vizită la boxe, pe locurile doi și, respectiv, 3. Lider, Vettel, dar germanul era cu pneurile cu care plecase în cursă. Vettel a făcut-o pentru prima oară 10 tururi mai târziu, ignorând chiar și ordinul Ferrari care-l chemaseră mai devreme să-și schimbe cauciucurile.

Piotul lui Ferrari miza pe faptul că toți cei din fața sa mai aveau să facă încă o oprire la boxe, iar șansele sale pentru o victorie în Mexic ar fi fost foarte mari. Ar fi fost prima victorie a scuderiei italiene din 2016! Doar Ricciardo s-a conformat, iar Vettel a ajuns pe poziția a 4-a. Podiumul era format din Hamilton, Rosberg și Verstappen.

Dacă britanicul era liniștit la șefie, Rosberg trebuia să fie foarte atent la puștiul minune olandez care, de altfel, a și încercat să strice calculele germanului, fără succes însă.

Două victorii consecutive pentru Hamilton

Lewis Hamilton a obținut maximum în Mexic. A câștigat, dar Rosberg a fost al doilea. La fel s-a întâmplat și săptămâna trecută în SUA. Aceeași ordine. Aceeași diferență de puncte între ei: 7 puncte! Avantaj, Rosberg!

Verstappen, penalizat de FIA, a pierdut podiumul

Max Verstappen, pilotul celor de la Red Bull, a terminat pe locul trei cursa, însă la finalul acesteia, FIA l-a penalizat pe olandez cu 5 secunde pentru o manevră neregulamentară în duelul cu Vettel. Germanul a luat locul lui Verstappen pe podium, iar olandezul a fost retrogradat pe poziția a 5-a, în spatele lui Ricciardo.

2este cifra care reprezintă numărul piloților mexicani care au luat startul în fața compatrioților săi: Esteban Gutierrez (Haas) și Sergio Perez (Force India)

caseta formula1 mexic 2

caseta formula1 mexic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close