SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL JAPONIEI

Dezastru pentru Ferrari în calificările de la Suzuka! Greșeli în lanț pentru italieni + pole pentru Hamilton » Cum arată grila de start

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 octombrie 2018 10:11

Britanicul Lewis Hamilton, pilot Mercedes, va pleca primul în Marele Premiu al Japoniei, după ce a fost cel mai rapid în calificările de la Suzuka.

Lewis Hamilton, 33 de ani, a dominat cele trei secvențe ale calificărilor și a obținut al 80-lea pole-position din carieră. Englezul va fi urmat de colegul său, finlandezul Valtteri Bottas, și de olandezul Max Verstappen, pilotul Red Bull.

Dezastru pentru Ferrari

Piloții de la Ferrari au avut o prestație dezastruoasă în ultima parte a calificărilor. Sebastian Vettel va pleca de pe locul 9, în timp ce Kimi Raikkonen s-a clasat pe locul 4.

La startul Q3, Ferrari a avut o strategie greșită, iar Vettel și Raikkonen au ieșit cu pneuri intermediare, schimbând imediat cu supersofturi și pierzând timp prețios. Vettel nu a avut timp să facă un tur rapid, ploaia apărând cu 3 minute înainte de finalul calificărilor și dând planurile italienilor peste cap.

Marele Premiu al Japoniei are loc duminică, ora 08:10, și va fi în direct pe TV Digi Sport și TV Telekom Sport.

Rezultatul calificărilor MP al Japoniei

CLASAMENT GENERAL PILOȚI

1. Lewis Hamilton 306p
2. Sebastian Vettel 256p
3. Valtteri Bottas 189p
4. Kimi Raikkonen 186p
5. Max Verstappen 158p

CLASAMENT GENERAL CONSTRUCTORI

1. Mercedes 495p
2. Ferrari 442p
3. Red Bull 292p
4. Renault 91p
5. Haas 80p

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
 •  06 Octombrie 2018, 22:06

Grazie Arrivabene! Strategie a la mafia Ferrari!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  06 Octombrie 2018, 13:47

Cu o victorie azi Lewis e virtual campion mondial.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close