SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL MALAIEZIEI

Dulcea şampanie din pantof! Hamilton a ratat victoria din cauza propulsorului monopostului său, care a luat foc! De ghinionul britanicului au profitat Ricciardo, Verstappen și Rosberg

Articol de - Publicat luni, 03 octombrie 2016 00:00

"Dublă" Red Bull la Sepang! Ultima oară s-a întâmplat chiar la finalul sezonului 2013, la Interlagos, atunci când Sebastian Vettel câștiga, iar Mark Webber termina pe locul doi. Alte vremuri, alți piloți, pentru că acum echipa austriacă a schimbat complet liniile: australianul Daniel Ricciardo și olandezul Max Verstappen. Aceasta a fost și ordinea în cursa de ieri, locul trei fiind ocupat de Nico Rosberg. Un rezultat mare și pentru german, care a reușit astfel să pună 23 de puncte între el și Lewis Hamilton în clasamentul pentru titlul mondial cu 5 etape înainte de final.

Ce ghinion pentru Hamilton!

Lewis Hamilton se pregătea de victorie la Sepang. A plecat bine din pole-position și conducea fără mari emoții plutonul. Succesul are aproape și doar o defecțiune tehnică putea să i se împotrivească. Exact așa s-a întâmplat, motorul Mercedes a luat foc, iar britanicul a fost nevoit să abandoneze. Este a doua oară când Hamilton nu punctează deloc și de fiecare dată n-a fost vina lui.

Rosberg norocosul

Chiar în primul viraj, Rosberg, Verstappen și Vettel s-au acroșat. Cel mai șifonat a ieșit Vettel, care a fost nevoit să abandoneze. Prima oară scăpase după ce a fost atins de olandez. Vina este pe jumătate a lui Rosberg, care din exterior s-a dus peste Vettel, în timp ce fostului campion mondial i se poate reproșa că a forțat și el, intrând cu o viteză foarte mare pe interior. Nico Rosberg s-a răsucit, reluând cursa de pe locul 17.

Germanul a mai avut apoi un incident cu celălalt pilot Ferrari, Kimi Raikkonen. După ce a recuperat rapid poziție după poziție, pilotul lui Mercedes a dat peste finlandez. L-a depășit și pe acesta printr-o manevră care a născut multe comentarii pentru că l-a lovit ușor pe "Ice Man" la ieșirea din viraj. Germanul a fost pedepsit, primind o penalizare de 10 secunde, însă a reuşit să termine cursa cu un avans mai mare, 13 secunde, diferență suficientă pentru a obține locul 3 la Sepang și, implicit, 15 puncte de aur în lupta pentru titlul mondial.

Cursă nebună a lui Alonso

Performanță pentru McLaren în Malaiezia, care a terminat cu ambii piloţi în puncte: Fernando Alonso şi Jenson Button (locurile 7 şi, respectiv, 9). De remarcat performanța spaniolului, care a plecat ultimul de la grila de start. Britanicul Jolyon Palmer, poziția a 10-a, a adus un punct pentru Renault, fiind totodată primul său punct câștigat în F1.

23 de puncteeste acum diferența între Rosberg și Hamilton în clasamentul titlului mondial

2014este anul ultimei victorii obținute de australianul Daniel Ricciardo în Formula 1 (Spa-Francorchamps)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează