SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DIN ABU DHABI

Familie de campioni mondiali! Nico a devenit ieri, după 34 de ani, cel de-al doilea campion mondial din familia Rosberg

Articol de - Publicat luni, 28 noiembrie 2016 00:00

Keija Erik Rosberg, tatăl lui Nico, obținea și el titlul în 1982. Marele învins a fost Lewis Hamilton, pe care l-a părăsit fair-play-ul britanic în finalul cursei

Tensiune mare la Abu Dhabi. Pentru a câștiga un nou titlul de campion mondial, Lewis Hamilton avea nevoie de multe lucruri: victorie și un pas greșit al lui Nico Rosberg, o clasare pe podium a germanului fiind sinonimă cu pierderea titlului de către britanic. Hamilton a plecat din pole-postion și a mers ca la carte, sperând să i se întâmple ceva rău lui Rosberg.

Fair-play-ul britanic se pare că a murit pentru că Lewis Hamilton și-a uluit până și propria echipă cu decizia pe care a luat-o în ultimele 5 tururi. Pilotul Mercedes conducea și a hotărât de unul singur să încetinească ritmul, chiar dacă coechipierul lui era în spatele său. Pozițiile 3 și 4 erau ocupate de Daniel Ricciardo și Max Verstappen, iar Hamilton se aștepta la atacurile celor de la Red Bull, mizând în mod special pe nebunia și tupeul puștiului olandez care forțează depășirile din aproape orice poziție, iar la un astfel de moment totul ar fi fost posibil, inclusiv un contact între monoposturi și care ar fi dus, de ce nu?, la un abandon. Britanicului i s-a atras, în cască, atenția că a slăbit ritmul, unul dintre șefii echipei intervenind pentru a doua oară, însă Hamilton le-a răspuns iritat că este concentrat pe cursă.

Vettel n-a stricat sărbătoarea Germaniei

Numai că în calculele malefice ale lui Hamilton n-a intrat un alt german, Sebastian Vettel. Pilotul lui Ferrari, cu gumele cele mai proaspete, era cel mai rapid de pe circuit. I-a croșetat pe rând pe Ricciardo și Verstappen și a ajuns pe podium în ultimele două tururi. Mai avea două monoposturi de depășit, cele ale lui Hamilton și Rosberg.

Părea că-i este la îndemână, însă germanul probabil că n-a vrut să strice petrecerea țării sale, care se pregătea să sărbătorească, după 50 de ani de la debutul în Formula 1, primul titlu mondial cucerit de un german într-o mașină Mercedes. De fapt jumătate german, tatăl fiind finlandez. Şi poza de final a fost tot între germani: Rosberg și Vettel, lui Hamilton revenindu-i la final cavalerismul, felicitându-și coechipierul pentru victoria finală.

5 punctea fost diferența la final între Nico Rosberg și Lewis Hamilton

2012a fost anul în care Mercedes a câștigat prima cursă din Formula 1 datorită aceluiași Nico Rosberg

clipboard01

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
popescu13
popescu13  •  28 Noiembrie 2016, 13:53

Autorul a vrut sa zica ca germanii se pregateau sa sarbatoreasca un campion mondial german cu o masina germana.Schumacher a fost campion mondial cu motoare negermane.

nausea
nausea  •  28 Noiembrie 2016, 10:32

" germanul probabil că n-a vrut să strice petrecerea țării sale, care se pregătea să sărbătorească, după 50 de ani de la debutul în Formula 1, primul titlu mondial cucerit de un german," - Reamintesc, Michael Schumacher (German pronunciation: [ˈmɪçaʔɛl ˈʃuːmaxɐ] ( listen); born 3 January 1969) is a German retired racing driver. He is a seven-time Formula One World Champion . Ce a vrut autorul articolului de fapt sa zica?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează